Българка, заподозряна за участие в схемата OneCoin на криптокралицата Ружа

...
Българка, заподозряна за участие в схемата OneCoin на криптокралицата Ружа
Коментари Харесай

Служителка на OneCoin на криптокралицата Ружа Игнатова е екстрадирана от България в САЩ 


Българка, обвинена за присъединяване в схемата OneCoin на " криптокралицата " Ружа Игнатова, е била екстрадирана от България в Съединени американски щати на 20 март и в този момент е застрашена от присъда от десетки години затвор, заяви американското правосъдно министерство, представено от Българска телеграфна агенция.

Екстрадираната Ирина Дилкинска е управлявала правния отдел на OneCoin в София и е упрекната от американските управляващи, че е помогнала за основаването на фиктивни сдружения за изпиране на пари и опазване на имущество на Игнатова.

Съединени американски щати настояват още, че помогнала на юриста и съизвършител в схемата с криптовалутата OneCoin Марк Скот да изпере 400 милиона $. След ареста на Скот тя е унищожила уличаваща информация и е уведомила друго забъркано лице за ареста, оповестява Вашингтон.

Официалните обвинявания, повдигнати на българката, са за присъединяване в скрит план за осъществяване на машинация и в скрит план за пране на пари. Всяко от двете обвинявания може да докара до оптималната присъда от 20 години затвор.

През 2017 година Съединени американски щати упрекнаха Ружа Игнатова и брат ѝ Константин за организирането на финансова пирамида за измами с криптовалута и пране на пари. Става въпрос за активността на мрежата от компании, стоящи зад името OneCoin - едноименната българска криптовалута, донесла на създателите си милиардни облаги през последните години.

Смята се, че посредством компанията OneCoin са осъществени измами за над 4 милиарда $ посредством продажбата на подправена криптовалута.

Ружа Игнатова изчезва безследно през октомври 2017 година ФРБ губи следите ѝ след полет от София за Атина. Пътуване, несъмнено от американските управляващи като " извънредно ". Те даже имат съмнения, че Ружа се е възползвала от теч на информация, с цел да избегне възможен арест. От тогава тя не се е появявала нито обществено, нито във виртуалното пространство.

OneCoin е учредена през 2014 година от Игнатова със седалище в София. Офисът се намираше на площад " Славейков ", против Софийската градска библиотека. Игнатова е оглавявала OneCoin до октомври 2017 година В момента тя е измежду в света.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР