Българка участва в надпреварата за нов главен изпълнителен директор на

...
Българка участва в надпреварата за нов главен изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Българката, която беше сред кандидатите за изпълнителен директор на Лореал

Българка взе участие в конкуренцията за нов основен изпълнителен шеф на френската марка L`Oreal. Заедно с още няколко кандидати, тя беше измежду претендентите за поста.

Само преди дни L`Oreal избра своя нов основен изпълнителен шеф в лицето на различен кандидат - ветеранът в компанията Никола Йеронимус. Той е в L`Oreal от 33 години и в този момент заема поста на заместител основен изпълнителен шеф. В новата си служба ще встъпи от 1 май следващата година, оповестиха от компанията. 56-годишният Йеронимус ще бъде едвам шестият изпълнителен шеф в историята на компанията, която датира от 1907 година

Сегашният основен изпълнителен шеф Жан-Пол Агон ще се отдръпна през 2021 година, когато навършва 65 години.

Българката, която можеше да оглави компанията

Българката, която участваше в конкуренцията е Любомира Роше, която е в компанията едвам от 2014-а. Тя е френско-български жител, икономист по обучение и ученик на Ecole Normale Supérieure, Science Po Paris и College of Europe в Брюж.

Любомира Роше е на 43 години и е най-младият претендент измежду останалите, както и с минимум стаж в L`Orelal. Тя стартира кариерата си през 2003 година в Capgemini като шеф по тактиките и развиване. През 2008 година се причислява към Microsoft, с цел да ръководи връзките на компанията със стартъпи, както и екосистемата за нововъведения. През 2010 година става заместител изпълнителен шеф на организацията за цифров маркетинг Valtech и ръководещ шеф за Южна Европа. Любомира Роше се причислява към L`Oréal през март 2014 година като основен цифров шеф и член на изпълнителния комитет на групата.

Другите претенденти

Барбара Лавернос

Барбара Лавернос, на 52 години, също беше измежду кандидатите за основен изпълнителен шеф. Тя е шеф по технологии и интервенции и дава отговор за основната верига на доставки за 7 милиарда козметични продукта на L`Oreal, създавани годишно. 2020 година беше изключително сложна в оперативно отношение, защото потребителите от ден на ден се насочваха към електронната търговия по време на блокирането поради ковид. Стратегията за ускорение на онлайн търговията на компанията значително зависи от нейния екип. Лавернос ще стане заместител основен изпълнителен шеф, когато Йеронимус встъпи в служба от следващата година.

Стефан Риндеркнех

В момента президентът на Северна Америка, Риндеркнех на 47 години, е олицетворение на изпълнителен шеф на интернационалните пазари, написа Bloоmberg. Той прекарва 13 години в Азия, като работи в Япония и Южна Корея, преди да работи в Китай, на най-големият пазар на групата след Съединени американски щати. Подобно на Риндеркнех, сегашният изпълнителен шеф Жан-Пол Агон също ръководи пазара в Съединени американски щати преди да бъде назначен на поста. Въпреки това Риндеркнех отпадна от конкуренцията.

Предизвикателни времена за френският тръст

Сегашните времена са предизвикателни за френския козметичен колос. Приходите през първото полугодие са намалели с 12% - най-големият спад от най-малко 20 години. Причината са блокировките и рестриктивните мерки за пътешестване, което значи по-малко обществен живот и носене на грим и парфюм. Хората от ден на ден пазарят от у дома и увеличението на онлайн приходите за компанията става по-важно от всеки път.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР