Българка се оказва пряк и неволен свидетел на атаката в

...
Българка се оказва пряк и неволен свидетел на атаката в
Коментари Харесай

Българка свидетел на атентата в Лион: Уплах, писаци и крясъци

Българка се оказва директен и несъзнателен очевидец на офанзивата в Лион. Във френския град е една от най-големите български общности във Франция.

Зорница Стоянова живее и работи от години в Лион. В момента, когато гърмежът избухва, дамата e в отсрещната постройка. Споделя през сълзи шока от претърпяното.

" В 17:30 напусках работа. Чаках асансьора, до мен беше една стара жена на 78години. Не видяхме какво тъкмо се случва. В момента, в който е избухнала бомбата, чухме мощните писъци, крещенето. Хората бяха изплашени. Биеха по вратата на основния вход на постройката, с цел да се скрият, очевидно ги беше боязън, че ще продължи. Ние не знаехме какво тъкмо се случва. След това пристигнаха " Бърза помощ " и полиция ", сподели пред Нова тв Зорница Стоянова.

Повече от час след случая Зорница остава блокирана в постройката, където дружно с други очевидци дава показания пред полицейските управляващи.

" Полицията ни държа доста време, повече от час. Разпитваха ни дали сме видели нещо, дали сме чули нещо. Разпитваха безусловно всички. Търсеха и най-малката информация, което е напълно обикновено. Имаше доста лекари и " Бърза помощ ", които непрекъснато се интересуваха от това по какъв начин сме и по какъв начин се усещаме всички. Беше извънредно. Имаше доста деца и хора, които гледаха отвред ", сподели още Стоянова.

Междувременно, полицията продължава издирването на главния обвинен за гърмежа. Става дума за мъж, избягал с велосипед. Той е бил сниман от охранителна камера да оставя чанта пред пекарна в Лион малко преди детонацията.

" Мъжът е сниман от камерите, тъй че знаем от кое място е пристигнал и накъде се е отправил ", съобщи кметът на втори регион в Лион - Дени Броликие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР