Българка разказва за трагедията в Гърция Десетки са загиналите при

...
Българка разказва за трагедията в Гърция Десетки са загиналите при
Коментари Харесай

Българка разказва за трагедията в Гърция: Много хора дори не са имали шанс да се спасят

Българка споделя за нещастието в Гърция Десетки са починалите при горските пожари в Гърция . Неизвестен е броят на безследно изчезналите. Стотици хора от региона на пожарите са избягали към морето, измежду тях е имало и българи, описа за Дарик Диляна Иванова , която живее в Атина.

По думите ѝ някои хора са престояли по 5-6 часа във водата . През целия ден през вчерашния ден слънцето не е могло да пробие над Атина от гъстите облаци дим, а от небето са падали сажди: „ По принцип цяло лято постоянно нещо гори в Гърция. Ние се намираме на 40 километра от бедстващите региони. Усеща се като миризма, задимено е – два дни не сме излизали на открито. От небето падат сажди. През вчерашния ден небето не се виждаше, слънцето не можеше да пробие – всичко беше мрачно, сиво “.
 Огненият пъкъл в Гърция взе десетки жертви БГНЕС


Диляна
описа още, че има познати в региона на пожара: „ Разбрах, че те не са спали в дома си. Били са на плажа дружно с съвсем всички съседи. Трагедията се разиграва единствено на 6 километра от вкъщи им “.

Българка добави, че доста хора са оповестени за изчезнали: По телевизия Алфа едно дете изпрати фотография на татко си и молеше за подпомагане да го намерят. В регионите, където бушува огнената буря, всичко е блокирано – автомагистрали, пътища. Токът стопира. Никой не е спал тази нощ. Рафина, който е огромният град в региона, се намира единствено на 2-3 километра от Мати, там са приемали ранените. От пристанището са тръгвали доста лодки да оказват помощ на хората, които са търсели избавление във водата. Има доста удавени “.-->
 Огненият пъкъл в Гърция взе десетки жертви БГНЕС

Диляна Иванова показа, че се чуват мнения, че огънят е тенденциозен: „ В една гръцка група написа, че даже има обвинен, само че това е непотвърдена информация “.

По думите ѝ нещастието е голяма, а доста хора не са имали опция въобще да се спасят.
„ Морето се намира на 25 метра от къщите, само че казусът, че регионът е каменист. Хората са се избавили около морето, само че като е пристигнал огънят, е трябвало да влязат във водата. Влизайки във водата, кой може да плува, кой не може, бушувал е и доста мощен вятър. Имало е хора, които са стояли 5-6 часа във водата, държейки се за някакви скали. Не всеки е съумял. Има възрастни хора, които са неподвижни и не са могли да излязат, майки с деца са починали, прегърнали децата си, огромна покруса. Не са имали опция да избягат, тъй като регионът съставлява вилна зона – дребни тесни улички и от двете страни парцели, ситуирани в гориста околност. Нямат път за бягство. Много хора са починали и в колите си “.
 Огненият пъкъл в Гърция взе десетки жертви БГНЕС

Диляна Иванова сподели още, че в случай че в действителност е тенденциозен пожарът, е определен най-удачният миг: „ Просто няма избавление от тази буря, без значение от цялата техника и хора, които се включиха в погасяването на огъня “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР