Българка побесня: Не е ли дошло време да хвърчи перушина

...
Българка побесня: Не е ли дошло време да хвърчи перушина
Коментари Харесай

Българка побесня: „Не е ли дошло време да хвърчи перушина заради скъпотията?“

Българка побесня: „ Не е ли пристигнало време да хвърчи перушина поради скъпотията? “. Общественичката Лилия Божкова пусна ядосан коментар във Facebook, откакто синът й снима цените на храните в случаен хипермаркет в Германия, а тя ги съпостави с българските, като съпостави приходите в европейската страна и у нас. От фотосите е видно, че доста от продуктите са на по-евтини или със сходна цена по отношение на у нас при най-малко двойна разлика в приходите.

SafeNews разгласява целият текст без редакторска интервенция:

Цените на хранителни артикули в България са непостижимо високи за от ден на ден работещи небогати, да не загатвам пенсионерите, тъй като за тях от десетилетие е известно, че са много жилави и източиха обществената система като оцеляват на самун, кисело мляко и някой и различен бракуван плод или зарзават, а като спестят по някой лев и на 6 месеца ядат и месо – вместо да умрат от апетит да вземем за пример.

Помолих сина ми, който е в Хановер, столицата на Долна Саксония – Германия да ми направи фотоси от супермаркет, с цел да направя параленост с ситуацията на цените у нас и да схвана какъв брой тъкмо сме зле, щото … Преди десетина дни една мома-мисирка купуваше по 4 ябълки у нас и в странство, с цел да ни убеди какъв брой са ни идентични цените. За идентични – може да са идентични, но …. От 1 януари 2024 година в Германия е в действие минимална работна заплата от 12,41 евро бруто на час, която важи за всички работници/работнички, които нямат право на браншова минимална работна заплата или нямат различен групов трудов контракт. Не съм осведомена по какъв начин им се пресмятат налозите, за това жестоко сложих 40% налози иииии … Както и да го считам с едни 1300 евро чиста пара, може да си купуват много хранителни артикули. Разбира се знам, че имат наеми, разноски за сметки и тн, само че тях ги има и при нас, освен това са същите като техните, единствено дето в България има лекари в болничното заведение в Ловеч със заплата от 900 ЛЕВА, а не евро и има пенсионери с към 500 лв. пенсия. Кажете ми, не е ли пристигнало времето да хвърчи перушина? Политическа партия На първа позиция слагам фотография с цената на бананите – за тези, които доста страдаха, че едно време не е имАло банани.

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Коментари

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР