Българка на финала в леката атлетика на олимпийски игри! Сребърната

...
Българка на финала в леката атлетика на олимпийски игри! Сребърната
Коментари Харесай

Мирела Демирева във финала на скок височина с личен рекорд за сезона

Българка на финала в леката атлетика на олимпийски игри! Сребърната медалистка в скока на височина от Рио де Жанейро преди 5 години - Мирела Демирева, ще взе участие в разпределението на медалите и в Токио!

Тя съумя да преодолее квалификационната норма в нейната дисциплинираност - 1,95 м и да си обезпечи място измежду 14-те финалистки. Демирева записа и най-хубаво достижение през сезона.

Снимка: Lap.bg

Квалификацията за българката стартира нерешително. След два несполучливи опита на 1,82 м, Демирева съумя да преодолее летвата на тази височина. На 1,86 м тя нямаше проблеми и се оправи от първия път.

На 1,90 м българката още веднъж направи два несполучливи опита. В третия обаче беше безупречна. На 1,93 м родната лекоатлетка съумя от втория опит. Още тогава тя усъвършенства нейното най-хубаво си достижение за сезона. До момента през годината Демирева беше записвала триумф на височина от 1,91 м.

Снимка: Lap.bg

На значимата височина от 1,95 м българката направи 2 несполучливи опита, само че от трети преодоля летвата без да я бутне!

Това е първи край в леката атлетика за България на олимпийските игри в Токио. Другите родни представители - Инна Ефтимова (спринт 100 и 200 м), Ивет Лалова (200 м), Тихомир Иванов (скок височина) и Габриела Петрова (троен скок), не се класираха за разпределението на медалите.

Снимка: Lap.bg

Финалът в скока на височина при дамите е в събота (7 август). В него присъединяване ще вземат още австралийка, американка, шведка, две представителки на Украйна и една на Узбекистан.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР