Българка на 52 години е шестата жертва от група от

...
Българка на 52 години е шестата жертва от група от
Коментари Харесай

Извънредно! Българка е една от жертвите в бурята в Швейцарските Алпи! Вижте как успяха да се спасят останалите от групата!

Българка на 52 години е шестата жертва от група от 14 скиори, попаднала в стихия в Швейцарските Алпи, заяви през днешния ден полицията, откакто в други региони бяха открити още две тела на планинари, съобщи Агенция Франс Прес. При различен случай лавина затрупа двама французи, като един от тях умря, съобщи БНР.

В късната заран във вторник „ умря шеста жертва – 52-годишна българка “, заяви в изказване полицията на кантона Вале. Тя не заяви името на починалата.

Лошото време в региона Пин д’Арола в неделя изненада групата скиори от Италия, Франция и Германия.

Спасителите откриха 14 души, някои от които с хипотермия, а 59-годишен италианец, който бил лидер на групата, бил мъртъв, явно вследствие на рухване.

Пострадалите били превозени с хеликоптери до лечебни заведения в региона, само че преди българката там починаха четирима италиански жители – две двойки на 45 и 53 години.

Още трима души – 72-годишен швейцарец, 56-годишна французойка и 43-годишна италианка остават в тежко положение, като има заплаха за живота на един от тях.

В настрана известие полицията уточни, че е разкрила по́ на изток телата на двама планинари на 21 и 22 години, в Алпите на кантона Берн. Те подали сигнал за помощ късно в неделя, само че неприятното време осуетило избавителните интервенции.

Двама френски жители – мъж и жена на 49 години, пресичащи на ски региона край ледника Алалин в кантона Вале бяха отнесени от лавина в понеделник, заяви през днешния ден полицията, като добави, че единият от тях е умрял.

Жената съумяла да се изкопае сама и повикала помощ. Спасителите съумели да извадят мъжа и го транспортирали до болница в Берн, само че късно същата вечер той умрял. Жената е болница във Вале с рани, само че няма заплаха за живота ѝ.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР