Българка има проблеми с полицията в друга европейска държава, без

...
Българка има проблеми с полицията в друга европейска държава, без
Коментари Харесай

Жена от Габрово е издирвана от Интерпол в Италия, без някога да е ходила там

Българка има проблеми с полицията в друга европейска страна, без в миналото да е ходила там.

Жена от Габрово била арестувана от полицията в града, оказало се, че е  търсена от Интерпол в Италия. Жената обаче в никакъв случай не е ходила в тази страна. От Министерство на вътрешните работи споделиха,че евентуално има някакво комплициране, споделя Нова.

Преди седмица Милена Петкова от габровско отива в Пътна полиция, с цел да си извади персонални документи и там схваща от чиновник, че е търсена с бюлетина на " Интерпол ". " Един господин ми изясни, че съм търсена от Интерпол. С моите три имена и ЕГН в КАТ ми споделят,че съм правила нещо в Италия, а аз не съм си помислила за тази страна ", сподели Петкова.

Жената е дала писмени пояснения. " Проверката при задържането ми траеше час и половина. То не беше задържане, а нещо от вида " изчакайте да проверим ", изясни още Милена.

Тя е входирала документално питане до Министерство на вътрешните работи за какво е търсена от Интерпол. Жената и околните ѝ са в потрес. " Това е супер потрес. Защо да те задържат? Ти не знаеш нищо и да те задържат ", сподели брачният партньор на Милена - Николай Петков. Самата тя добавя, че от два дни е в стрес.

На публично питане от Министерство на вътрешните работи дадоха отговор устно, че евентуално е станала неточност в Шенгенската осведомителна система и в Интерпол. В момента имало инспекция. Факт обаче е, че към момента Интерпол търси Милена Петкова за събития, случили се в Италия. Ако дамата от габровско премине европейска граница, то тя може да бъде арестувана и отведена в Италия.

Информационната система на Интерпол работи с няколко данни за търсени хора - рождена дата, месец, година и две имена. В България има още една жена със същото име и рождена дата. Това е Милена Петкова от Бургас. " Аз съм родена в град Бургас и съм живяла съвсем 20 години в Италия ", изясни тя.

Така, Милена Петкова от Бургас се оказва, че има връзка с Италия. Пред екипа ни тя направи няколко информации – в локалната регионална дирекция и с карабинерите по телефона. Жената се съветва и с юриста си в Италия. Тя има свое пояснение за какво би могла да бъде търсена от службите. Повече от 20 години е живяла в Италия с мъж, с когото се разделя шумно преди две години.

" Аз извиках карабинери и ме отстраниха от у дома, тъй като беше рисково да остана там. С тези кавги не се знаеше до каква степен ще се стигне. Дойдох си тук и повече не се върнах. Исках да му оказа помощ, някой лев да му изпратя и звъня по телефона и никой не ми подвига. Звъня по комшии и те: " Вчера пристигна кола за спешна помощ, мъжа ти е паднал и е умрял след това в колата за спешна помощ ", описа тя.

Заради кавгите, умрелият мъж приживе е подал тъжба против Петкова, удостоверява майка ѝ, написа plovdiv24.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР