Българка е сред загиналите скиори в Алпите, съобщиха в официално

...
Българка е сред загиналите скиори в Алпите, съобщиха в официално
Коментари Харесай

Българка е сред загиналите в Алпите

Българка е измежду починалите скиори в Алпите, оповестиха в публично изявление от локалната полиция, представено от The Local Switzerland. 52-годишната Калина Дамянова е умряла по обяд в болничното заведение. С нея е умрял и съпругът й италианецът Марио Кастильони, който е бил специалист в туристическите преходи и е бил лидер на групата, оповестява италианското издание La Provincia di Lecco.

Както ви съобщихме по-рано през днешния ден, група от 14 скиори се оказала приклещена от неочаквана снежна стихия по време на преход в Алпите.

Съобщение за помощ е подал шефът на локална хижа в понеделник сутринта. Спасителите са разкрили един умрял, евентуално от рухване, трима тежко премръзнали, които са умряли след приемането им в болница и петима също в сериозно положение и с хипотермия.

По-късно бе обявено, че умрелите са към този момент осем души, а жертвите са от Италия, Франция и Германия. В допълнение към формалното си изказване от през вчерашния ден, полицията заяви по-късно през днешния ден и за умрялата българка.

От Министерство на външните работи удостоверяват, че при случая има умрял български жител. За в този момент няма данни за други наши сънародници, които са станали жертва на снежната стихия в Алпите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР