Българка е сред представителите на Чехия на Евровизия 2023. Групата

...
Българка е сред представителите на Чехия на Евровизия 2023. Групата
Коментари Харесай

Българка е сред представителите на Чехия на Евровизия 2023

Българка е измежду представителите на Чехия на Евровизия 2023. Групата VESNA, в която взе участие българката Танита Янкова, ще извърши песента “My Sister’s Crown ” в Ливърпул. Песента съчетава четири езика – български, украински, чешки и британски.

“Концепцията на песента е обвързвана със славянските обичаи. Всички ние идваме от разнообразни страни – три от нас са родени в Чехия, Танита е от България, а останалите девойки са от Русия и Словакия. Това основава извънредно мощна връзка сред нас, тъй като сме обединени от славянския език ”, споделят девойките от групата.

VESNA завоюваха националната селекция на Чехия с голяма преднина, побеждавайки актьор с премия “Оскар ”. Групата е образувана преди 6 години и има 2 издадени албума. В своето творчество те съчетават детайли на съвременни

Чешката група ще вземе присъединяване в първия полуфинал на Евровизия 2023, който ще се организира на 9 май. Всички българи в чужбина ще могат да поддържат VESNA и българката Танита Янкова в гласуването по време на шоуто.

Евровизия 2023 ще се организира на 9, 11 и 13 май в Ливърпул, Англия и се чака да има над 160 милиона фенове.

Двата полуфинала и огромният край ще бъдат излъчени онлайн в YouTube канала на състезанието от 22.00 часа българско време.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР