Българка е починала след катастрофа в Сан Франциско. 14-годишната Мадлен

...
Българка е починала след катастрофа в Сан Франциско. 14-годишната Мадлен
Коментари Харесай

Мерцедес помете и уби българче в САЩ

Българка е умряла след злополука в Сан Франциско. 14-годишната Мадлен Котева и майка й Пенка разхождали кучето пред блока, в който живеят, покрай езерото Мерсет в града към 6:15 ч. следобяд на 15 март, петък.

Изневиделица черен “Мерцедес” помел двете българки и то тъкмо до пешеходната пътека. Те са били откарани в болница. Пенка е с леки пострадвания и натъртвания, само че Мадлен е останала в кома. В понеделник следобяд лекарите в болница Zuckerberg General Hospital в Сан Франциско оповестили мозъчната гибел на момичето макар очакванията на фамилията за знамение, предава БГ-Войс.

Полицията в Сан Франциско продължава следствието. Все още не е ясно дали и какви обвинявания са повдигнати на дамата, карала мерцедеса. Вероятно обаче те ще се трансформират след гибелта на българката. Според една от първичните версии мощното слънце може да е заслепило шофьорката и тя да не е видяла двете българки, които пресичали улицата. Според хората, които живеят в региона, обаче общината не е сложила нужните защитни ограничения на пътя.

Ограничението на скоростта на Джон Муир драйв е 30 благи в час (48 км/ч), само че водачите постоянно не го спазвали. Липсват “легнали полицаи”, както и мигащ светофар, който да предизвестява водачите, че доближават пешеходна пътека.



Районът е на брега на езерото и е обичан на хората за разходки. От двете страни на улицата също паркират коли, които постоянно блокират гледната точка на водачите и се стига до произшествия.

Семейството на Мадлен се мести в Съединени американски щати от София преди 5 години. Тя има по-голям брат Красимир, който започва gofund акция, с която да събере средства, които да оказват помощ скъпоструващото лекуване. Кампанията е събрала близо 31 хиляди $ до понеделник. По-рано през днешния ден обаче лекарите оповестиха най-страшното.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР