Българка е наградена с високо отличие от полицията в Торонто

...
Българка е наградена с високо отличие от полицията в Торонто
Коментари Харесай

Българка спаси човешки живот в Италия, получи отличие: Това бяха най-дългите ми седем минути в живота ми

Българка е наградена с високо отличие от полицията в Торонто за това, че е избавила живота на 20-годишно момче. Мария Зашева разказва полицейската специалност не просто като адреналин, само че и най-много като предопределение да спасяваш.

" Получихме с моя сътрудник сигнал в 5:30 сутринта. Отидохме там, активирахме светлини, сирени. Майката се опитваше да му окаже първа помощ. Жената беше много уплашена. Доста несполучливо му оказваше първа помощ “, сподели Зашева пред bTV.

" Това бяха най-дългите ми седем минути в живота ми “, добави тя.

" Аз получих мощ отнякъде, която не можах да спра, просто дадох безусловно всичко от себе си. Продължих да му приказвам, тъй като едно от разпоредбите е, в сходен тип случаи, би трябвало да му приказваш на индивида, би трябвало да казваш " Кажи ми нещо " " Върни се ", " Стой с мен ", да го провокираш нещо да каже “, описа Зашева.

Мария дефинира работното си място като " епицентър на престъпността “ в Торонто. Въпреки напрегнатите обстановки, с които се сблъсква всеки ден, тя обича специалността си. Дълги родини работи като пробационен офицер, при който хора с условни присъди отиват да се разписват. Пътят от бюрото до сектора обаче се оказва не толкоз елементарен.

" Много мъчно се става. Има физически съставен елемент на изпита, има логичност, има математика, има сюжети, които би трябвало да се дават отговор, има въпроси доста. В края на петото равнище на изявлението има среща с психолог “, сподели тя.

" Много хора отпадат и в случай че инцидентно отпаднеш, би трябвало да чакаш една година преди да аплайваш още веднъж “, акцентира Зашева.

Най-трудното в специалността се оказва системата. " Проблемът в Канада, съгласно мен, е, че доста хора, които имат оръжие, само че нямат лиценз, употребяват такова. Това основава огромни проблеми, че доста минават през системата, застават пред арбитър на идващия ден и ги пускат на независимост. Това за нас е огромен проблем, тъй като ние непрекъснато арестуваме хора, които непрекъснато след това ги освобождават и е една въртележка голяма до безспир “, уточни тя.

 

Извън специалността, Мария е щастливо женена, има две деца, които доста се гордеят с нея.

" Веднъж тук бяха написали публикация за мен, която се въртеше в обществените мрежи и дребната ми щерка беше коментирала изпод " Това е моята майка ", която за мен беше най-голямото самопризнание “, показа българката.

Народните танци се оказват другата и буря. Има отбор, който управлява с българин-колега в полицията. " Правим концерти за Коледа, за 3ти март, за 24 май. Всички са доста превъзбудени, когато изкараме една сцена, цялостна с деца, танцуват с български носии. Много е вълнуващо за публиката и за мен като началник, несъмнено.  Аз съм доста горда, че подкрепям българския дух “, споделя тя.

" Аз имам доста огромно почитание към българските служители на реда, макар че доста малко знам за това по какъв начин оперират. Чувала съм неща, които са не толкоз положителни, чувала съм и положителни неща “, съобщи Зашева.

" Бих им споделила да кажат " Не " на насилието, на експанзията и на корупцията и да не се опасяват, даже да са единици, да застанат самоуверено и да кажат " Аз това няма да го направя! " Някой би трябвало да е пръв. Все някой би трябвало да е пръв е да " повлече крайник " както се споделя “, безапелационна бе тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР