Българка е на крачка от това да влезе в Книгата

...
Българка е на крачка от това да влезе в Книгата
Коментари Харесай

Българка на крачка от Гинес с колекция на захарчета

Българка е на крачка от това да влезе в Книгата на върховете Гинес. Румяна Христова има най-голямата сбирка от захарчета в България и претендира, че има най-голямата сбирка в света.

Събира дребни пакетчета със захар от 1994 година Стартът на колекционерското занятие е почнало още в ученическите й години в Клисура.

" В междучасията пиехме кафе. Аз не консумирах захар. Всяко захарче прибирах в кутия и в един миг се оказа, че се е събрало много солидно количество ", споделя Румяна пред NOVA.

Най-интересните захарчета в сбирката й са от Италия и Испания.

" Най-малките са 2,5 грама, а най-големите - 10 грама. Има цели серии със забележителности, пеперуди, коли, влакове ", споделя още колекционерката.

Всички близки и другари й носили захарчета от разнообразни кътчета на света. На някои от тях има облиците на всички президенти на Америка.

" Голяма част от сбирката си дължа на починалия генерал-майор Нейко Ненов, който бе пълководец на Сухопътни войски. Много правя оценка това, тъй като колкото и задължения да имаше, където и да ходеше, в никакъв случай не забравяше да донесе захарчета ", споделя Румяна.

Тя съхранява 16 677 пакетчета от 68 страни. Комуникира със 150 колекционери в целия свят и претендира, че има най-голямата сбирка, почтена за Гинес.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР