Българка дефилира за модната къща „Шанел” в Париж тази седмица.

...
Българка дефилира за модната къща „Шанел” в Париж тази седмица.
Коментари Харесай

Бел за „Шанел” – Коя е българката, дефилирала на Седмицата на модата в Париж

Българка дефилира за стилната къща „ Шанел” в Париж тази седмица. Белослава Хинова е единствено на 16 години и е модел от скоро, а това е първото ѝ огромно ревю.

Да направиш ревю с фон от бели пясъци и морски талази е извънредно впечатляващо даже за „ Шанел”. Подобни декори парижани до в този момент не бяха виждали по време на Седмицата на модата.

На тези неповторими по рода си декори дефилира и едно 16-годишно българско момиче – Белослава Хинова.

Тя отпътува за Париж преди месец, с цел да подпише контракт с една от най-големите фешън организации в света – „ Уимен Мениджмънт”. Те я пращат на няколко кастинга за ревюта на „ Шанел”, „ Ив Сен Лоран” и „ Диор” и дизйнерът Карл Лагерфелд я избира за „ Шанел”.

„ Те имаха тактика, изпращаха ме единствено на най-хубавите марки. Ходих на кастинг за „ Диор”, „ Живанши”, „ Сен Лоран”, „ Хермес”, „ Прада” и така нататък и в действителност проблемите ми бяха или че съм 41 номер обувки, или че нямам 17. Никой не ми е споделил нещо неприятно за това по какъв начин изглеждам”, споделя Белослава.

Снимка: Getty Images

На кастинга за ревюто на „ Шанел” Бела не очаквала да срещне Карл Лагерфелд. „ Аз отидох на фитинга, те ме облякоха, вкараха ме в стаята с Карл и аз като го видях малко се стреснах, тъй като не допусках, че това може да се случи, той ми е един от обичаните дизайнери сега и той сподели „ ОК, благодаря Бел, тази чанта, тези гривни, очила, шапка, всичко” и ме изпратиха. Не знам по какъв начин се усещах – необичайно. Аз още не го имам вяра, то се случи безусловно преди по-малко от седмица”, спомня си тя.

Белослава споделя, че са ѝ разказвали доста неприятни истории за враждебния свят на модата, само че тя не претърпяла нищо сходно. Казва, че любознанието е повода да стане модел.

„ Била съм на сет от доста дребна и съм се запознавала с модели около моята майка и ми харесваше. Снимали са ме като детето на Биляна. Стана ми забавно и желаех да пробвам”, споделя Бела.

Майката на Белослава е арт-директор на едно от огромните фешън списания у нас и също преди години е била модел. Тя отпътува дружно с нея в Париж и гледа щерка си от бекстейджа.

„ На две години стоеше на едно малко столче пред тв приемника и гледаше ревюто на „ Виктория сикрет” и единствено ме извика и сподели „ Мамо, ела да видиш, аз това ще работя”. Другото нещо, което ми стана занимателно неотдавна е, че в действителност преди четири години аз ѝ подарих една парцалена кукла на Лагерфелд. Тази кукла живее с нея оттогава, спи с нея, в чантата ѝ, на всички места. И когато тази година от всички кастинги тя отиде и се срещна тъкмо с Лагерфелд си споделих явно фантазиите стават действителност, когато човек насочи силата си към нещо, което доста иска”, споделя Биляна.

Белослава учи фешън дизайн в учебното заведение за приложни изкуства в София. „ Комуникацията сред фотограф и модел, толкоз доста разнообразни хора на сет, да се запознаваш с всички тях, постоянно разнообразни, всякога да си ти нещо друго поради концепцията на снимката”, споделя тя.

Белослава е втората българка за последните 10 години, която дефилира за „ Шанел” след Кремена Оташлийска – още една българка, която впечатли Карл Лагерфелд през 2013 година Казва, че няма самообладание да разбере какво ще се случи оттук насетне.

„ Точно това ми е най-интересното, доста съм любопитна, имам още оферти за идващите ревюта на Шанел, ще забележим дали ще се случат нещата, за Ню Йорк, не знам, ще видим”, споделя тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР