Българка, близка до т. нар. криптокралица Ружа Игнатова, е екстрадирана

...
Българка, близка до т. нар. криптокралица Ружа Игнатова, е екстрадирана
Коментари Харесай

Българка, близка до криптокралицата Ружа Игнатова, е била екстрадирана в САЩ

Българка, близка до така наречен " криптокралица " Ружа Игнатова, е екстрадирана в Съединени американски щати и ѝ е повдигнато обвиняване по отношение на криптоизмамата " OneCoin ", заяви американското Министерство на правораздаването.

В формалното известие се показва, че Ирина Дилкинска е била екстрадирана на 20 март и ще се яви пред американски арбитър. Българката е управлявала правния отдел на " OneCoin ". В обвиняването се твърди, че е помогнала за основаването на фиктивни сдружения за изпиране на пари и опазване на имущество, принадлежащо на " криптокралицата " Ружа Игнатова.

Според американското правораздаване Дилкинска е помогнала на юриста и съизвършител в схемата с " OneCoin " Марк Скот да изпере средства в размер на 400 милиона $. След ареста на Скот тя е унищожила уличаваща информация и е уведомила друго забъркано лице за ареста.

Дилкинска е упрекната в скрит план за осъществяване на машинация и в скрит план за пране на пари. Всяко от двете обвинявания може да докара до оптималната присъда от 20 години затвор.

Ружа Игнатова и Карл Себастиан Грийнууд основават компанията " OneCoin " през 2014 година в София, която е прикрите за финансова пирамида за измами. Над 3 милиона души са вложили в лъжливите пакети с криптовалута и компанията генерира доходи от продажби на стойност над 4 милиарда евро, а облагата е близо 3 милиарда евро, се отбелязва още в известието на американското Министерство на правораздаването.

Срещу Ружа Игнатова са повдигнати обвинявания през 2017 година, издадена е и федерална заповед за ареста ѝ. На 25 октомври 2017 година Игнатова е летяла със аероплан от София до Атина и оттогава не е известно местонахождението ѝ. Така наречената " криптокралица " е в листата на ФБР с най-издирваните лица от юни 2022 година, предлага се премия от 100 хиляди $ за всяка информация, която може да помогне за ареста ѝ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР