България Зимата е тук! Студ и жълт код за дъжд

...
България Зимата е тук! Студ и жълт код за дъжд
Коментари Харесай

Зимата е тук! Студ и жълт код за дъжд и сняг

България Зимата е тук! Студ и жълт код за дъжд и сняг Вижте къде има жълт код и по кое време ще бъде най-студено  Надежда Неменски 3 декември 2019, 06:36  Зимата е тук! Студ и жълт код за дъжд и сняг Източник: Thinkstock/Guliver
имата може ида закъсня, само че няма да ни подмине и през днешния ден ще ни покаже какво може. В 17 области от страната е разгласен сигнален жълт код за рисково време за значителни превалявания от дъжд и сняг.

Кодът е в действие за областите:

Монтана, Враца, София – град, София – област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград и Шумен.

Още в утринните часове, основно в Североизточна България и в планинските региони, дъждът ще минава в сняг и там на доста места ще има заледявания. В Предбалкана и по високите котловинни полета ще се образува тънка снежна завивка.

Привечер, тук-там и в Южна България дъждът ще се примесва със сняг, а над Северна България преваляванията ще стопират и облачността ще раздира. Минималните температури ще са сред -2 градуса и 3 градуса. Максималните температури ще са сред 2 и 7 градуса.

Жертви на неприятното време в Съединени американски щати, петима починали във Франция

Над Черноморието

ще е облачно, с превалявания от дъжд. След обяд от север преваляванията ще стопират. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад, който денем последователно ще отслабва. Максималните температури на въздуха ще са от 4 до 7 градуса. Температурата на морската вода ще е 13-15 градуса, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините

ще е облачно с превалявания от сняг. Ще духа сдържан, по високите елементи краткотрайно мощен вятър от север-северозапад. По високопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 2 градуса, на 2000 метра – към -1 градуса.

През нощта против сряда тук-там в Южна България ще вали дъжд и сняг, от север облачността ще продължи да се раздира и понижава.

В сряда

още сутринта преваляванията на всички места ще спрат, облачността ще бъде раздрана. Ще е студено, с минимални температури сред -6 градуса и -1 градуса, а оптимални – от 1 до 6 градуса. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток.

В четвъртък

в обособени региони в Северна България и в котловините минималните температури ще бъдат до -8 градуса, или до -10 градуса. Над по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево. Вечерта вятърът ще се ориентира от юг, следва и стопляне.

Всичко за времето у нас и по света можете да намерите на Sinoptik.bg

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Надежда Неменски Източник: времето прогноза .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Как ще заплащат коледните добавки за пенсионерите  1 Следете цената, а не % на понижението  1 Пробутват ни замразена риба за прясна  1 Регулатори против иноватори --> Пaрите ни  Как ще заплащат коледните добавки за пенсионерите Как ще заплащат коледните добавки за пенсионерите  Следете цената, а не % на понижението Следете цената, а не % на понижението  Пробутват ни замразена риба за прясна Пробутват ни замразена риба за прясна  Регулатори против иноватори Регулатори против иноватори Не пропускай  Дете откри игла в пържола Дете откри игла в пържола  <br> <strong> Зодиите </strong> би трябвало да създадат това през <strong> 2020 </strong> за триумф в любовта <br>
Зодиите би трябвало да създадат това през 2020 за триумф в любовта
 <br> <strong> Емилия Кларк: </strong> Не желая да ме гледат като болна <br>
Емилия Кларк: Не желая да ме гледат като болна
 <br> Род Стюарт: <strong> Разочарован съм </strong> от Меган и Хари <br>
Род Стюарт: Разочарован съм от Меган и Хари
Последни  <p>Зимата е тук! Студ и жълт код за дъжд и сняг</p> Зимата е тук! Студ и жълт код за дъжд и сняг  Фейсбук пуска услуга за трансфер на фотоси Фейсбук пуска услуга за трансфер на фотоси  <p><strong>5 </strong>развенчани <strong>мита за динозаврите</strong></p> 5 развенчани мита за динозаврите  Бебе 20 фамилии не желаят да я осиновят. И тогава се...  <p><strong>Проверете</strong> общата си просвета с тези <strong>лесни въпроси</strong>&nbsp;</p> Проверете общата си просвета с тези лесни въпроси  След абсурда в Пловдив: Прокуратурата ревизира началник на поделение След абсурда в Пловдив: Прокуратурата ревизира началник на...  Кола опустоши възпитаници в Англия, дете на 12 години е починало Кола опустоши възпитаници в Англия, дете на 12 години е...  <p>Нерегламентирано източване от язовир <strong>&quot;Студена&quot;&nbsp; &nbsp;</strong></p> Нерегламентирано източване от язовир...  Протест против избора на Гешев и номинацията на Цацаров Протест против избора на Гешев и номинацията на Цацаров  Екологичен потенциал затвори петицията против построяването на Екологичен потенциал затвори петицията против построяването на " Струма "  <p>&bdquo;Работя от 7-годишен&rdquo; &ndash; ориста на дребния Месут</p> „ Работя от 7-годишен” – ориста на...  магазин за сладолед От продавачка на сладолед до модел на Luis Vuitton  <p>Сериалът<strong><span style= Сериалът „ Под прикритие “ потегля по NOVA  <p><span style= Даниел Крейг се зазвръща стремително със "Смъртта може...  <p>3 трилиона&nbsp;за &quot;зелена&quot; Европа,&nbsp;какво сподели Борисов&nbsp;</p> 3 трилиона за "зелена"...  Мъж е открит с прободни рани, задържаха сина му Мъж е открит с прободни рани, задържаха сина му  Лидерска позиция и растеж за NOVA през ноември Лидерска позиция и растеж за NOVA през ноември  <p>Пожар унищожи къщи в приказния Халщат</p> Пожар унищожи къщи в приказния Халщат  Събарят 17 противозаконни градежи на Събарят 17 противозаконни градежи на " ало " измамници  Род Стюарт Род Стюарт: Разочарован съм от Меган и Хари Всичко от през днешния ден Виц на деня Свети Валентин, жена среща мъжа си с огроомен, бутиков букет в ръцете. Кокетно мълви: - Надявам се, че е за мен? - Вече да -… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Българското разпятие, което изумява света (СНИМКИ)  Култовите реплики на Ламбо – от екрана и отвън него  Българката, която очарова света с гения си (ВИДЕО)  Крадец избра неверната къща, попадна на 82-годишна културистка  Как наподобява Кейт, когато пазари в супермаркет (СНИМКИ)  Истината зад именитите песни на Queen Водещи вести  <p>3 трилиона&nbsp;за &quot;зелена&quot; Европа,&nbsp;какво сподели Борисов&nbsp;</p> 3 трилиона евро за " зелена " Европа до 2050  Марин Марковски Марковски за банкерката от Варна: Парите са скрити  Вежди Рашидов Вежди Рашидов показа последните думи на Ламбо  Протест против избора на Гешев и номинацията на Цацаров Протест против избора на Гешев и номинацията на Цацаров  <p><strong>Проверете</strong> общата си просвета с тези <strong>лесни въпроси</strong>&nbsp;</p> Проверете общата си просвета с тези лесни въпроси  Бебе 20 фамилии не желаят да я осиновят. И тогава се появява... Той!  Фейсбук пуска услуга за трансфер на фотоси Фейсбук пуска услуга за трансфер на фотоси  <p><strong>5 </strong>развенчани <strong>мита за динозаврите</strong></p> 5 развенчани мита за динозаврите  <p>&bdquo;Работя от 7-годишен&rdquo; &ndash; ориста на дребния Месут</p> „ Работя от 7-годишен ” – ориста на дребния Месут  <p>Нерегламентирано източване от язовир <strong>&quot;Студена&quot;&nbsp; &nbsp;</strong></p> След инспекцията: Нерегламентирано източване от язовир " Студена " към Радомир  Кола опустоши възпитаници в Англия, дете на 12 години е починало Кола опустоши възпитаници в Англия, дете на 12 години е починало  След абсурда в Пловдив: Прокуратурата ревизира началник на поделение След абсурда в Пловдив: Прокуратурата ревизира началник на отделение
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР