България завърши на пето място в класическия стил на европейското

...
България завърши на пето място в класическия стил на европейското
Коментари Харесай

Борците приключиха с три бронза и пето място на Европейското

България приключи на пето място в класическия жанр на европейското състезание по битка в Букурещ, а Турция отбрани купата си от Загреб 2023, макар че го направи след три изгубени финала в първия ден. Южните съседи са със 147 точки и единствено пет пред Азербайджан, а трети е тимът на Армения.

България приключи с три бронзови оценки на Едмонд Назарян, Абу-Муслим Амаев и Кирил Милов, а четвъртият Украйна е напред с едно сребро.

Назарян-младши донесе първото отличие в румънската столица, откакто надделя французина Стефан Клеман в дуела за бронза категория до 63 кг.

Българският национал бе качил 3 кг за промяна на категорията. Той ще се бори още веднъж в олимпийската категория до 60 кг на квалификациите в Баку и Истанбул.

Абу-Муслим Амаев се качи на подиума в кат. до 67 кг, откакто надделя норвежеца Мортен Торесен с 8:5. За Амаев категория до 67 кг е нова, като и на него следва да опита да завоюва квота.

Третият орден донесе Кирил Милов, след като тушира финландеца Арви Саволайнен в борбата за бронза до 97 кг. 

Днес Европейското състезание в Букурещ продължава със битките при дамите, а България има късмет за още четири оценки.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР