България завърши 1:1 при гостуването си на Литва в третия

...
България завърши 1:1 при гостуването си на Литва в третия
Коментари Харесай

България се спъна и срещу Литва

България приключи 1:1 при гостуването си на Литва в третия си мач от Европейските квалификации. Това е първа точка за отбора в акцията и първи гол на сметката.
Едвинас Гирдвайнис откри за домакините, а Марин Петков изравни за " лъвовете ". Литва игра с 10 индивида от 17-ата минута, само че с доста жертвоготовност и себераздаване съумя да завоюва една точка. Така напрежението върху селекционера Лмаден Кръстаич продължава да пораства, като сърбинът ловко към този момент се брани от нападките.

Срещата мина съвсем напълно под превъзходството на българския тим, а събитията се разиграваха в половината на домакините. Българският отбор извърши цели 19 ъглови удара, контролираше топката в 62 % от времето, само че това се оказа незадоволително за триумфа. За Марин Петков това е втори гол за България в седем мача досега и първи за националния ни тим в настоящата квалификационна акция.
Селекционерът на България Младен Кръстаич изненада освен с двамата дебютанти в стартовите 11, само че и с променената скица. Той стартира с 3-4-3 като Илия Груев от Вердер беше изместен като ляв централен бранител.
Домакините можеха да открият резултата още в 3-ата минута, когато Янкаускас проби от ляво след неточност на българската отбрана, само че Гирвайнис се размина с топката. В ответната офанзива българите можеха да застрашат вратата на Гертмонас, откакто Спас Делев изведе добре Мартин Минчев, само че нападателят на Спарта (Прага) се забави и ударът му беше блокиран.
Българският тим бъркаше при изнасяне и контрола на топката в средата и една такава обстановка докара до гол в вратата на Дюлгеров. Защитникът Едвинас Гирдвайнис посрещна топката с крайник пред Алекс Петков, топката се отби в страничната греда и влезе във вратата. Но единствено две минути по-късно събитията на терена получиха различен процес. Кирил Десподов изскочи зад тила на отбраната на домакините и Юстас Ласицкас го събори с ръка, което му костваше и премахване с пряк червен картон.
Българите подвигнаха оборотите и в 21-ата минута Кирил Десподов удари греда от дребен ъгъл при офанзива с Патрик-Габриел Галчев от дясно. В 27-ата минута още веднъж капитанът на България проби от дясно, отстрани двама и стреля, само че трети литовец с глава извади в ъглов удар. При този ъглов удар се стигна и до равенството в резултата – 1:1 с помощта на мощния удар на Мартин Петков. Крилото на Левски получи късо подаване от Слави Шопов и с отсечен удар прониза Гертмонас.
В 32-ата минута Десподов получи добра топка в наказателното поле, опита да трансферира вратаря, който обаче мазета в следващия корнер. Две минути преди края на първото полувреме Слави Шопов още веднъж беше доста близо да направи асистенция, откакто финтира двама литовци и изведе Спас Делев на голова позиция. Изстрелът на опитния нападател обаче беше избавен от Гертмонас с крайник. Отново солидният вратар на домакините избави при топовния изстрел на Илия Груев в добавеното време на първата част.
Българският тим стартира интензивно и второто полувреме, пренасяйки от първата му минута дейностите пред вратата на Гертмонас. В 55-ата минута Десподов пропусна да стреля, а в 60-ата Никола Илиев проби и подаде успоредна топка, само че вторият капитан Гирвдайнис почисти с глава. В 67-ата минута пък домакините дадоха отговор с рисков изстрел на Упстас от фаул. Опитите на българите продължиха и в последните минути, като Георги Русев, Ивайло Чочев и Никола Илиев, само че бранители застанаха с телата си пред вратата. В 89-ата още веднъж Чочев получи топката на дъгата, само че ударът му мина настрана.

Литва – България 1:1
1:0 Едвинас Гирдвайнис (15)
1:1 Марин Петков (27)
Червен картон: Юстас Ласицкас (Л-17)
Литва: Евдинас Гермонтас, Юстас Ласицкас, Рокас Лекиатас, Едвинас Гирдвайнис, Маркас Бенета (78 – Артемиюс Тутиешкинас), Модестас Воробьовас, Овидиус Вербицкас (46 – Клаудиус Упстас), Дейвидас Шешплаукис (21 – Пиюс Шервис), Гвидас Гинейтис, Елигиус Янкаускас (78 – Гратас Сиргедас), Фьодор Черних (38 – Гитис Паулаускас)
България: Иван Дюлгеров, Патрик-Габриел Галчев (81 – Йоан Стоянов), Валентин Антов, Алекс Петков, Марин Петков, Илия Груев, Ивайло Чочев, Станислав Шопов (46 – Иван Йорданов), Спас Делев (46 – Никола Илиев), Мартин Минчев (63 – Илиан Стефанов), Кирил Десподов (74 – Георги Русев)>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР