България затвърждава имиджа си на една от най-търсените дестинации за

...
България затвърждава имиджа си на една от най-търсените дестинации за
Коментари Харесай

България затвърждава имиджа си на една от най-търсените дестинации за зимен туризъм

България затвърждава имиджа си на една от най-търсените дестинации за зимен туризъм . Това съобщи зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева на среща в Чепеларе за готовността на общините Смолян и Чепеларе за идния зимен сезон.

Георгиева предвижда предстоящ растеж на туристи през този ски сезон от най-малко 5%, откакто зима 2017-2018 е най-успешната по брой визити на задгранични туристи от влизането на страната ни в Европейски Съюз.

Над 1,6 млн. задгранични туристи са посетили България през интервала от декември 2017 до март 2018 година, което е растеж от 12%. Ранните записвани за зимните ни курорти демонстрират търсене от пазари като Ирландия, Гърция, Сърбия, Румъния, Израел, Македония.
 
Близо 8 милиона са задграничните туристически визити в страната през интервала от януари до септември, отчитайки растеж от 5,5%.

Статистическите данни удостоверяват наклонността на растеж за последните три години, като в съпоставяне със същия интервал на 2015 година нарастването при задграничните туристически визити е 31%. Общо 3,2 милиарда евро са приходите от интернационален туризъм за първите 9 месеца, което е с 7% повече от същия интервал на 2017 година Отмина едно сполучливо лято и следва сполучлив зимен сезон, съгласно Ирена Георгиева. Тя добави, че се чака засилен интерес към Пампорово и Чепеларе от български гости, които са 65% от клиентите в курорта.-->

На срещата бе дискутиран въпросът с дефицита на квалифицирани фрагменти в туризма . Зам.-министърът срещна локалните хотелиери и представители на туристически бизнес с опциите на пилотен план и подписано съглашение за подготовка и преквалификация на фрагментите в туризма.

Проектът планува регистрирани безработни да бъдат обучавани в Българо-германските центрове в Смолян и Царево. При този план ще бъде значима интензивността на работодателите, техните поръчки за потребността от фрагменти ще бъдат получавани в Агенцията по заетостта. Общините Смолян и Чепеларе обявиха на срещата подготвеност за зимното снегопочистване през идния туристически сезон.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР