България засега няма да изпраща военна помощ, каза премиерът Кирил

...
България засега няма да изпраща военна помощ, каза премиерът Кирил
Коментари Харесай

Според премиера българите не искат България да окаже военна помощ на Украйна

България към този момент няма да изпраща военна помощ, сподели министър председателят Кирил Петков в понеделник.

" Ако в миналото видите военна помощ, това ще мине през Народното събрание. Само две страни не вършат военна помощ. За това обаче би трябвало общ държавен консенсус. 84% от популацията не желае да се изпрати такава помощ ", сподели Петков.

Министърът на защитата Драгомир Заков, който взе участие в днешното съвещание на министрите на защитата и на външните работи от Европейски Съюз, в отговор на въпрос за доставката на въоръжение за Киев от нашата страна уточни, че България оказва помощ по доста други способи. Има доста други способи, по които може да се оказва помощ и те не са по-малко значими, сподели той.

Всяка обособена страна взема решение по какъв начин ще оказва помощ, по какъв метод, с какви средства. Ние сме помагали на Украйна в предишното, в това число с несмъртоносни оръжия и средства, посочи Заков.

Към момента единствено България и Унгария в Европейски Съюз не дават на Украйна военна помощ.

На днешното съвещание на Съвета на Европейски Съюз по външни работи беше подложен въпросът за наказания против Русия във връзка с вноса на нефт, само че единна позиция няма. България на този стадий не поддържа тези наказания, съобщи пред български публицисти министърът на външните работи Теодора Генчовска.

По нейните думи има няколко насоки, които е допустимо Европейският съвет да последва при взимане на решение за глобите. Министърът разясни, че през днешния ден е било разисквано допустимо разширение на глобите във връзка с съветски олигарси, както и изключване на всички съветски банки от системата за интернационалните преводи SWIFT.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР