България започна с победа над Русия с 3:2 гейма в

...
България започна с победа над Русия с 3:2 гейма в
Коментари Харесай

Стоян Гунчев: Сервисът бе главното ни оръжие


България стартира с победа над Русия с 3:2 гейма в първия си мач от група I от Европейското състезание за девойки под 17 години в София. Треньорът на отбора Стоян Гунчев изрази голямото си удовлетворение от триумфа над именита школа като съветската.

„ Много съм удовлетворен от успеха. Устискахме и показахме темперамент. Дори дръзвам да настоявам, че в случай че във втория гейм не бяхме създали поредност от неточности и най-много в посрещане, можеше да затворим мача с по-категоричен резултат. След като изтървахме този гейм, играта се изравни и не се знаеше кой ще победи. Издържахме и в петия гейм и то с малко неточности. Като цяло сервисът ни беше основното оръжие. Имахме доста мощен и нападателен начален удар и ги затруднихме доста “, сподели Гунчев.

Нападателката на България Александра Георгиева стана най-резултатна за успеха, като приключи с 32 точки (6 аса) в мача. Ето какво сподели младата ни волейболистка след триумфа:

„ Много съм щастлива от успеха над Русия. Имахме голямо предпочитание да победим „ Сборная “ и да им върнем за всичко, което ни предизвикаха предходната година. Мисля, че се получи страховит мач и играхме оптимално добре. В интерес на истината, мога да кажа че сервисът ни е един от най-хубавите на това състезание и ще бъде главно оръжие във всички мачове. Продължаваме по този начин наред и излизаме във всеки мач за победа “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР