България започна с бронз в двубоя на Световното първенство по

...
България започна с бронз в двубоя на Световното първенство по
Коментари Харесай

Бронз за щангите ни в Ташкент

България стартира с бронз в дуела на Световното състезание по повдигане на тежести в Ташкент. На старта Ангел Русев (55 кг) се подреди трети в неолимпийската категория с общ общ брой от 254 кг. 20-годишният русенец изхвърли 110 кг и изтласка 144 кг, с които заслужи злато във второто придвижване.

Българинът, който е европейски първенец в категорията от Москва напролет, започва с триумф на 106 кг, по-късно и на 110 кг, само че в третия опит не съумя на 112 кг. Това му отреди седмото място, като изостана с 8 кг от водачите Ал Салими (САрабия) и Арли Шонтей (Каз). В изтласкването Русев бе над всички. Той стартира финален опитите си със 140 кг, а със 144 си обезпечи медала. След това не съумя на 147 кг за среброто, като единствено се опита да вдигне щангата. Шампион стана Шонтей с 260 кг (118+142), пред Тада Сомбунуан (Тайланд) с 256 (115+141).

На Световното в Узбекистан през вчерашния ден трябваше да подвига и единствената ни представителка при дамите Надежда Мей-Нгуен (45), само че европейската шампионка от тази година не взе участие поради болки в кръста.

" Има доста надпревари, а здравето на състезателя е на първо място. Няма да го рискуваме, преценихме, че вероятно присъединяване може да докара до по-тежки последствия ", съобщи старши треньорът на националните тимове Иван Иванов.

На подиума през днешния ден ще подвига Валентин Генчев (67) в група А от 13 часа.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР