България започна квалификациите за ЕвроБаскет 2019 с домакинско поражение от

...
България започна квалификациите за ЕвроБаскет 2019 с домакинско поражение от
Коментари Харесай

Шампионският ураган Испания връхлетя България

България стартира квалификациите за ЕвроБаскет 2019 с домакинско проваляне от огромния любимец в групата ни и настоящ европейски първенец - Испания. Баскетболистките на Стефан Михайлов отстъпиха с на “фуриите” с 42:92 пред стабилен брой фенове в столичната зала “Универсиада”.

На 15 ноември на българските националки им следва посещение на Украйна, до момента в който Испания ще одобри вкъщи Холандия.

Българките дадоха всичко от себе си и през първата четвърт бяха равностойни на именития си противник. Те превъзмогнаха положителните начални минути на гостите и поведоха с 9:6, само че испанките направиха серия от 6 точки без отговор за 9:12, а в следствие Лаура Николс взе нещата в свои ръце, с цел да помогне на гостуващия отбор да се отдръпна с задатък от 14:21 след 10 минути, в които тя бе осъществила 10 точки.
 България - Испания @@@
Шест следващи испански точки белязаха началото на втората част за 14:27, след което иберийките поддържаха положителната си отдалеченост спрям домакините. Българките на няколко пъти сваляха разликата под 10 точки, само че на почивката двата тима бяха разграничени от 16 точки - 26:42, най-много с помощта на хубавичко и проведена защитат на “Ла Роха”.
 България - Испания @@@
Испания продължи да играе нападателно в отбрана и да провокира голям брой български неточности, преминаващи в лесни кошове на другия завършек на терена. Разликата продължи да пораства скоростно и по този начин преди финалниттте 10 минути в " Универсиада " резултатът бе още по-неблагоприятени за българските състезателки - 36:68.
 България - Испания @@@

В последната четвърт испанките просто затвърдиха превъзходството си във всички етапи на играта и изцяло закономерно си потеглиха с успеха, нанасяйки загуба на България в първия дуел от този квалификационен прозорец. Крайният излаз в София бе пагубен за домакините - 42:92.

ГАЛЕРИЯ

Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg

БЪЛГАРИЯ - ИСПАНИЯ 42:92 (14:21, 12:21, 10:26, 6:24)

БЪЛГАРИЯ: Виктория Стойчева, Даниела Петева, Цветомира Шаренкапова, Димана Георгиева, Диана Войнова

ИСПАНИЯ: Силвия Домингес, Анна Крус, Алба Торенс, Лаура Николс, Асту Ндур
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР