България записа втора победа на отборния турнир AТP Cup. Това

...
България записа втора победа на отборния турнир AТP Cup. Това
Коментари Харесай

България сломи и Молдова на ATP Cup, Гришо и Мико мачкат

България записа втора победа на отборния шампионат AТP Cup. Това стана факт, откакто Григор Димитров се оправи в два сета с Раду Албот – 6:2, 6:3. Преди това Димитър Кузманов също завоюва мача си, което значи, че дуелът на двойки е без безусловно никакво значение за крайния излаз на конфликта с Молдова.

Димитров стартира доста мощно мача и завоюва първия сет с 6:2 за 28 минути. Григор започва добре и във втората част и поведе с 2:0. За страдание Албот съумя да върне пробива и да изравни за 2:2. При 4:3 Димитров реализира нов пробив и поведе с 5:3. След това на лично подаване Григор отрази три точки за връщане на пробива и от първата си опция затвори мача.

„ Всичко е прелестно, какво да кажа. Много съществено одобрявам ролята си на капитан в тази отборна конкуренция. Беше доста значимо да печеля през днешния ден след триумфа на Димитър Кузманов. Благодаря за поддръжката, моите съотборници ме въодушевяват “, сподели Димитров след последната точка в мача.

По-рано Димитър Кузманов се наложи над Александър Козбинов с 6:1, 7:5.

В петък България победи Англия с 2-1 триумфа и сега е преди всичко в своята група. Във вторник „ лъвовете “ ще се изправят против Белгия и при триумф ще си подсигуряват място измежду най-хубавите 8 в света.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР