България записа успех с 2:1 при гостуването си на Сърбия.

...
България записа успех с 2:1 при гостуването си на Сърбия.
Коментари Харесай

България победи Сърбия с дисциплина!

България записа триумф с 2:1 при гостуването си на Сърбия. " Лъвовете " поведоха в края на първото полувреме с гол на Илиан Илиев. През втората част Калоян Кръстев удвои преднината за гостите. Домакините съумяха да осъществят едно попадение от дузпа посредством Лука Илич в заключителните минути на дуела.

" Лъвовете " демонстрираха дисциплинирана игра и изцяло справедливо завоюваха трите точки. По този метод възпитаниците на Александър Димитров се изкачиха на третата позиция в групата на пет точки зад Полша и на шест от Русия. До края на квалификациите за Европейското състезание на България остават три мача.

Домакините стартираха по-агресивно и незабавно пресираха " лъвовете " в личната им половина. Във 2-ата минута Ступаревич излезе на отлична стрелкова позиция в наказателното поле, само че топката бе малко по-бърза и Даниел Наумов се намеси уверено, избивайки в ъглов удар. " Плавите " желаеха дузпа за нарушаване на българския капитан, само че основният арбитър Йеспен Ескас изрично сподели играта да бъде възобновена след ъглов удар.

Постепенно България съумя да предотврати ранния напън и се опита да задържи топката в по-дълъг интервал. В тези първи минути доста деен бе левият фланг на българската офанзива, където действаха Ангел Лясков и Здравко Димитров.

Последваха минути на здрава борба в центъра на терена, в които домакините си послужиха с по-твърда игра, като головите положения пред двете порти липсваха. В 17-ата минута Сърбия направи добър пробив отдясно, който приключи с центриране на Чумич, само че в нказателното поле нямаше негов съотборник.

В 22-ата минута Здравко Димитров технично мина през двама съперници, само че не съумя да центрира добре.

Сърбия отговори с две опасностти пред Даниел Наумов. Първо Ступаревич стреля от дъгата на наказателното поле, само че след рикошет топката излезе в ъглов удар. Веднага по-късно Петрович стреля с глава, само че не откри задачата и кълбото излезе в навън.

В идващите минути още веднъж домакините се пробваха да упражнят преса, само че тя не даде резултат. В 35-ата минута Калоян Кръстев засече центриране отляво на Ангел Лясков, само че нападателят бе в засада.

В последната минута на първата част Илиан Илиев открадна топка в центъра, възползвайки се от неточност в защитата на Сърбия. Халфът на Черно море напредна и с обмислен удар в долния десен ъгъл откри резултата.

България можеше да започва по отличен метод и второто полувреме. В 48-ата минута Здравко Димитров стреля от директен свободен удар от 25 метра. Крилото на Левски завъртя технично топката над стената, след което кълбото срещна напречната греда, срещна тялото на вратаря Марко Илич, отби се в десния непряк дирек и по-късно бе изчистено в ъглов удар.

" Лъвовете " започнаха да работят със самочувствие и се настаниха по-трайно в половината на гостите. В 61-ата минута Бирманчевич насочи изстрел от отдалеченост, само че топката мина около левия непряк дирек.

В 64-ата минута България удвои преднината си. Станислав Иванов направи отличен пробив по левия фланг. Крилото на Левски центрира в наказателното поле към дребния пеналт, където Калоян Кръстев засече в десния ъгъл.

Веднага след попадението Сърбия изиска дузпа за игра с ръка на Валентин Антов, само че основният арбитър Йеспен Ескас за повторно в мача играта да продължи с ъглов удар. Домакините пробваха напън, а българите започнаха по-дефанзивна тактичност. Опитът за преса на " плавите " не водеше до главоболия за Даниел Наумов.

В 82-ата минута Максимович стреля от границата на наказателното поле, топката рисково влизаше под гредата, само че капитанът на " лъвовете " уверено мазета с една ръка в ъглов удар.

Три по-късно Даниел Наумов още веднъж се намеси след изстрел на Гаврич в долния десен ъгъл.

В 85-ата минута от третият опит Сърбия завоюва дузпа. Асен Чандъров фаулира Гаврич в наказателното поле и норвежкият рефер уточни бялата точка. Лука Илич застана зад топката и макар че Даниел Наумов " хвана " ъгъла, топката влетя в долния десен ъгъл.

Домакините се хвърлиха в офанзиви към българската врата. В първата минута на добавеното време Ступаревич стреля с глава, само че едва и Даниел Наумов улови. Малко по-късно Сърбия остана в понижен състав след втори жълт и надлежно червен картон на Бирманчевич.

В последната минута от добавеното време Георги Русев нацели напречната греда след чудесно засечена топка от въздуха, само че резултатът остана неизменен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР