България записа нови две победи във втория ден на XV

...
България записа нови две победи във втория ден на XV
Коментари Харесай

България с нови две победи на Европейското първенство по плажен тенис в Гърция

България записа нови две победи във втория ден на XV издание на европейското състезание по плажен тенис в остров Крит (Гърция).

В надпреварата вземат участие представители от 19 страни. 9 тенисисти от топ 10 на международната класация по плажен ще вземат присъединяване на шампионата в Гърция.

На двойки при дамите Диана Митева и Карина Димова изиграха страховит мач, само че отстъпиха на №2 в схемата Вероника Касадеи и Джулия Гаспари от Италия с 4:6, 2:6. Джулия Гаспари е международна шампионка и №1 в ранглистата.

Калина Петкова и Раяна Първанова пък започнаха с победа в утешителната конкуренция. Българките победиха Тамара Острозник и Катарина Турс от Словакия с 6:4, 6:1.

На двойки при мъжете Стефан Пенков и Пламен Фотев изгубиха с 2:6, 3:6 от №6 в схемата Виктор Рубио и Сауло Дамасо от Испания.

Диана Митева и Стефан Пенков победиха при смесените двойки Евелин Бенз и Кевин Фишер от Швейцария с 6:2, 6:3. На осминафиналите Митева и Пенков отстъпиха с 1:6, 2:6 на четвъртите сложени Мари Хоару и Николас Джаноти от Франция.

Карина Димова и Пламен Фотев изгубиха от №12 в схемата Алисе Гранди и Алвис Гали от Сан Марино с 0:6, 5:7.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР