България записа една от най-големите победи в баскетболната си история.

...
България записа една от най-големите победи в баскетболната си история.
Коментари Харесай

България написа история: Победи световният шампион по баскетбол

България записа една от най-големите победи в баскетболната си история. Възпитаниците на Росен Барчовски съкрушиха международния първенец Германия с 67:62 в препълнената " Арена Ботевград ". Двубоят беше от квалификациите за Евробаскет. За " лъвовете " триумфът беше първи в цикъла, до момента в който Бундестима загуби за първи път от над 15 месеца, съобщи. 

Двубоят стартира неприятно за българите, които имаха пасив от 4:15 в първата четвърт. Родните баскетболисти започнаха доста мощно втория интервал, с помощта на което даже поведоха, след което мачът вървеше панер за панер. Срещата се реши в последните си три минути, в които диригентската палка взе Коди Милър-Макинтайър, осъществил няколко значими точки. Същото стори и Георги Боянов.

Така България се реваншира по най-хубавия метод за загубата от Швеция, до момента в който германците, за които единственият баскетболист, взел участие на Мондиала през лятото беше Давид Крамер, изиграха слаб мач в офанзива. 

Милър-Макинтайър беше най-резултатен за спечелилите с 23 точки, към които добави 5 битки и 4 асистенции. Христо Захариев вкара 15 точки, до момента в който Георги Боянов приключи с 11. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР