България загуби с 0:3 (21:25, 21:25, 26:28) от САЩ в

...
България загуби с 0:3 (21:25, 21:25, 26:28) от САЩ в
Коментари Харесай

Волейболните национали до 19 г. загубиха четвъртфинала на Световното

България загуби с 0:3 (21:25, 21:25, 26:28) от Съединени американски щати в четвъртфинала на Световното състезание в Аржентина.

Волейболните ни национали до 19 години изиграха изцяло равносилен дуел против един от най-силните отбори в света.

В последна сметка воденият от Мирослав Живков тим не съумя да се поздрави с победа. Това бе едвам втора загуба на България на Мондиала.

Двата тима започнаха мача по-малко от денонощие след успехите над Бразилия и Пуерто Рико. Но нашите играха пет гейма, до момента в който янките – единствено три. Умората личеше в играта на България. Започнахме мощно и първите 3 точки в мача бяха наши. Поведохме и с 5:1, само че Щатите ни изравниха. След това пристигна техен ред да създадат разлика – 9:6. И до края на гейма не я изпуснаха. Не беше страховита, само че задоволителна. Най-близо бяхме до противника при 20:22, само че до края направихме единствено една точка.

Втората част стартира с преимущество на Съединени американски щати. Пак нямаше огромна преднина за янките, само че още веднъж най-близо бяхме на две точки. Когато резултатът набъбна до 24:19, стана ясно, че борбата за оставането в мача ще е в третия гейм. Накрая повторихме резултата от първия.

Там демонстрирахме по най-хубавия метод българския дух. След 2:1 за Щатите направихме шест следващи точки и показахме, че не сме се предали и борбата ще е до края. Янките обаче също имаха своите козове в ръце. Въпреки че не направиха толкоз огромна серия, съумяха да понижат и даже да изравнят резултата – 10:10. Стигнаха и до два мачбола при 24:22. При първия извършиха неприятен начален удар, а при втория прелестна българска обсада докара до равнене. Дойде време да спасим и трети мачбол, с цел да доведем гейма до 25:25. За страдание резултатът по този начин и не се обръщаше в наша изгода, само че показвахме темперамент – 26:26. И още веднъж американска точка, и още веднъж мачбол. Този път неприятно посрещане от нашите, което разреши контраофанзива и най-после загубихме.

Тепърва България ще научи против кой ще играе в борбата за систематизиране на местата сред 5-о и 8-о.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР