България загуби последния си мач от група А“ на Европейския

...
България загуби последния си мач от група А“ на Европейския
Коментари Харесай

България не успя да се противопостави на Финландия на Европейския шампионат по хандбал във Варна | Капитанът Михаел Иванов с тежка контузия в глезена, пропуска последните два мача

България загуби последния си мач от група „ А “ на Европейския шампионат по хандбал за младежи до 20 години във Варна. Момчетата на треньора Виктор Симеонов имаха научен късмет да се класират втори в групата, само че огромната разлика, която трябваше да преследват им натежа и те отстъпиха с 24:30 на Финландия.

Така победител в групата стана тимът на Чехия, надделял в другата среща Латвия с 43:20. Напред като втори не престават и финландците.

След доста мощни изяви на вратаря Николай Петров, българите дръпнаха с 3 точки при започване на първото полувреме. Финландия обаче последователно откри темпото си и полувремето пристигна при 9:12 в тяхна изгода.

През втората част българите се хвърлиха да обръщат, само че умората от тежкия мач с Чехия си сподели думата и нашите не съумяха да изтръгнат триумфа.

Друга неприятна вест е, че Виктор Симеонов няма да може да разчита на капитана Михаел Иванов, който контузи неприятно гален 7 минути преди края на срещата. Прегледът откри отчасти скъсване на връзка и той беше гипсиран незабавно. Очаква се възобновяване му да трае най-малко месец и половина. Преди това той страдаше и от контузия в кръста, получена в стартовата среща с Латвия.

Именно Михаел Иванов (7 гола) бе избран за най-хубав в нашия отбор за мача с Финландия. 6 гола добави Николай Генов, Божидар Симеонов вкара 5, а Марио Марев – 3.

Бенджамин Пейцаро вкара 9 за Финландия и бе определен за №1.

„ Създаваме обстановки и не ги осъществяваме. Съответно те ни връщат гол. Тактически всичко се извършва, само че не вкарваме сами против вратаря. Настроението в тима е положително, само че имаме доста проблеми с травми. Един от най-хубавите ни състезатели – Михаел Иванов стиска зъби и всеки мач играе с травма. Разликата с другите тимове не е огромна. Както те са хора, по този начин и ние. Но би трябвало целогодишно да се поставя труд и всеки да е оптимално квалифициран. Трябват и мачове, с които да се натрупа опит. Отборът да е една сплав и всеки да познава другия. Следя международния и европейски хандбал. Няма слаби тимове. Радостен съм, че всяко от нашите момчета се раздава до край. Мисля, че като тим вървим в вярната посока “, сподели след срещата Виктор Симеонов.

Той добави, че множеството момчета от тима са били зрелостници, което в допълнение е затруднило подготовката.

Николай Петров направи следващ мощен мач. Българският вратар записа 12 спасявания и 30.77% отразени топки.

„ Не влязохме както чакахме в първия мач. Бяхме малко пренавити, тъй като знаехме, че е доста значим за нас. Опитахме се да дадем всичко от себе си, само че допуснахме доста неточности, поведоха ни с огромен резултат и не можахме да се върнем в срещата. А против Чехия излязохме без да имаме какво да губим и направихме страховит мач. Но изразходвахме доста старания и в нахлуване, и в отбрана. Играхме супер, само че отново загубихме с дребна разлика. Срещу Финландия умората и травмите на значими играчи си споделиха думата “, съобщи Петров.

На България й беше нужна победа с 12 гола, с цел да продължи напред.

„ Това е много мъчно, само че не и невероятно. Като цяло излязохме за победа без значение с какъв резултат. Михаел Иванов няма да може да вземе присъединяване в идващите две срещи. Но ние ще дадем всичко от себе си и се надяваме на победа, даже две “, приключи вратарят.

След извънредно оспорван мач Австрия се наложи над Нидерландия с 28:27 и завоюва първото място в група „ Б “. В първата среща за деня Словакия победи Турция с 39:31 и по този начин турците приключиха на последно място в групата си и в шампионата – 9-ти.

В събота са полуфиналите и първите срещи за разпределение на местата от 5-о до 8-мо.

България играе за 5-8 място, като първият ни мач е на 9 юли (събота) от 15 часа против Словакия.

Полуфиналите са - от 17.30 часа Чехия – Нидерландия и от 18 часа Австрия – Финландия.

Входът за Европейските шампионати е свободен.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР