България загуби от Унгария с 1:2 победи в дебютната си

...
България загуби от Унгария с 1:2 победи в дебютната си
Коментари Харесай

Въпреки победата на Томова: България загуби от Унгария при капитанския дебют на Магдалена Малеева

България загуби от Унгария с 1:2 победи в дебютната си среща от първа група на Евро-африканската зона на „ Били Джийн Кинг къп ". Надпреварата стартира през днешния ден в Оейраш (Португалия), като Изабелла Шиникова и Лия Каратанчева изгубиха с 4:6 3:6 от Наталия Сабанин и Адриен Наги в решителната среща на двойки.

Преди това Виктория Томова победи на сингъл Наталия Сабанин с 6:3 6:3 (световна номер 601), само че Гергана Топалова загуби от Адриен Наги, която се намира с близо 500 позиции зад нея в класацията на WTA (световна номер 728) - 5:7 6:7(4).

България е в състав Виктория Томова, Гергана Топалова, Изабелла Шиникова, Лия Каратанчева и Магдалена Малеева (капитан), която направи своя дебют отпред на отбора, откакто размени дългогодишния капитан Дора Рангелова.

Нашите девойки попаднаха в група с тимовете на Унгария, Дания и Австрия. В другата среща от групата през днешния ден Австрия се наложи над Дания с 2:1 победи, макар че Каролине Вожняцки е в редиците на датчанките, а най неприятното е, че някогашната номер едно получи травма и едва ли ще играе повече в шампионата.

Този следобяд България ще играе против Австрия и нашите девойки се нуждаят от наложителен триумф, в случай че желаят да запазят възможностите си за класиране в плейофната фаза. Състезанието се организира с нов правилник, като тимовете са разпределени в 3 групи с по 4 отбора.

Победителите в групите ще се класират за междуконтиненталните плейофи през месец ноември. Завършилите на второ място в групите ще играят за установяване на още един отбор класиращ се за плейофите. Завършилите на последните места в групите ще играят за установяване на двата изпадащи тима. 

Източник: БФТ

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР