България загуби 1 седмица и повече с назначаването на новите

...
България загуби 1 седмица и повече с назначаването на новите
Коментари Харесай

Валери Сименов: България загуби 1 седмица с назначаване на новите министри

България загуби 1 седмица и повече с назначението на новите министри поради войната сред институциите. Това сподели във Варна вицепремиерът Валери Сименов във връзка със забавеното сключване на указа за освобождение на Младен Маринов от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

„Личните връзки сред президента и министър-председателя не трябва да рефлектират върху вземането на решения и осъществяването на задълженията“, разяснява Сименов. Според него не е добре в очите на обществото, когато институциите водят война между тях. „Аз съм срещу борбата, не би трябвало да се показват разминавания и несъгласия, тъй като това съботира политическата непоклатимост, която е най-голямото ни достижение за последната година и 4 месеца“, счита вицепремиерът. Според него тя подсигурява понижаване на нарушаванията, определяне на правила и ред, които важат за всички и дава опция на бизнеса да влезе в една постоянна наклонност.

Вицепремиерът уточни изрично, че няма разминаване по отношение на предлагането на Обединени патриоти за разработване на позиция срещу налагането на наказания на Европейски Съюз против Унгария. Той уточни, че във сряда вечерта е имал диалог с премиера Бойко Борисов след срещата в Залцбург.

„Няма никакво разколебаване в позицията, от неговото изказване са извадени няколко фрази от някои недобросъвестни уеб страницата и са пляснати като заглавие, което постоянно се случва в България и оттова нататък всички влизаме в пояснителен режим“, сподели Симеонов. Според него Борисов е прав, че позицията за Унгария е взета на оперативно съвещание на Министерски съвет, няма още правна стойност, само че ще бъде взето офицално решение.

„Аз не мисля, че България би трябвало да се преценява дали ще има отрицателни последствия за нея. Европейски Съюз е съюз на самостоятелни страни и се изисква позиция на всяка една от тях, тук няма налагане на болшинството над малцинството. Санкции може да бъдат наложени по тази логичност, която не съществува обаче, на България или на която и да е друга непослушна страна“, сподели Симеонов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР