България Загубата за България заради Томас Кук е 100 млн.,

...
България Загубата за България заради Томас Кук е 100 млн.,
Коментари Харесай

Загубата за България заради Томас Кук е 100 млн., трус в сектора

България Загубата за България поради " Томас Кук " е 100 млн., трус в бранша Хотелиери споделят, че ще се наложи да затворят бизнеса си поради банкрута  Виолета Русенова 24 септември 2019, 12:17 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Загубата за България поради
Загубата за България поради " Томас Кук " е 100 млн., трус в бранша
 Кандидатът на „ Воля ” за кмет на София: Президентът да ме поддържа
Кандидатът на „ Воля ” за кмет на София: Президентът да ме поддържа
 Джок Полфрийман може да се върне в пандиза
Джок Полфрийман може да се върне в пандиза
 Близки на умрелия боксьор: Плащаха му да пада
Близки на умрелия боксьор: Плащаха му да пада
 167 българи плебеи във Франция
167 българи плебеи във Франция
 Българин умря на кръга в Албания, оказа се с подправена идентичност
Българин умря на кръга в Албания, оказа се с подправена идентичност
 Президентът Радев с апел към българите в чужбина
Президентът Радев с апел към българите в чужбина
 Борисов от Пловдив за Русия и Съединени американски щати
Борисов от Пловдив за Русия и Съединени американски щати

ританската туристическа организация „ Томас Кук” е правела заплащания два месеца след напускането на туристите, което водило до натрупването на съществени отговорности. По първични данни отговорностите на английското сдружение към български сътрудници възлизат на 100 млн. лв.. Реално за този сезон българският бизнес не е получил съвсем нищо от „ Томас Кук “.

„ За нас загубите са огромни, ние работим главно с „ Томас Хук” и към днешна дата ни дължат 1,5 милиона евро”, съобщи Ростислава Димитрова, управител на хотел.

„ Няма оставени на улицата английски туристи”, съобщи Пламен Копчев, ръководител на Съюза на притежателите на хотели в „ Слънчев бряг”.

По данни на Министерството на туризма туроператорът е довел в страната ни сред 350 и 400 хиляди туристи. Загубите за хотелиерите са колосални и ще ги изправят на ръба на банкрута, допустимо е част от тях да бъдат оповестени в неплатежоспособност още до края на тази година. Някои от хотелите в Слънчев бряг възнамеряват да затворят още в края на седмицата, откакто поради банкрута чартърите с туристи от Англия се приключват.

Пламен Копчев, ръководител на Съюза на притежателите съобщи, че това е най-старият и най-големият туроператор. Очаквам тук по веригата да се получат огромни разтърсвания, тъй като това са доста пари. Вчера ние не сме правили някакви съществени калкулации, нямахме време за това, само че на Слънчев бряг допускам, че ще са някъде сред 20 и 30 милиона дължимите пари от компанията „ Томас Кук “, добави Копчев. Работници чакат заплати, снабдители чакат заплащания. Просто „ Томас Кук “ ни бавеше заплащанията си постоянно със 60 дни обратно, като екскурзиантът изконсумира почивката си. Но в този момент и този факт към този момент доста утежнява нещата, акцентира Копчев.

Ростислава Димитрова-управител на хотел сподели, че за момента приключват. За вчерашна дата трябваше да приемем 4 стаи, от които двете стаи са от прилежащи хотели, двете бяха наши резервации, само че те не пристигнаха. Аз се обадих и споделих, че нови туристи повече няма да посрещам, тъй като замислям в края на седмицата, на 29-ти да затворя хотела. И в случай че посрещна нови туристи би трябвало да продължа да работя, което няма смисъл при изискване, че ние чакаме такава огромна сума-да продължаваме да субсидираме „ Томас Кук “, сподели Димитрова.

След банкрута на английския туроператор "Томас Кук " има и незабавна среща в министерството. В нея ще вземат участие всички туроператори и хотелиери у нас, работещи с организацията, както и английското посолство.

Вчера министърът на туризма Николина Ангелкова разгласи, че до всички хотели, настанили туристи от "Томас Кук " ще бъдат пратени гаранционни формуляри, с цел да бъдат покрити разноските им. По предварителна информация в България има към 2 500 туристи, пристигнали посредством банкрутиралата компания.

В Турция, където също търпят загуби, се взимат ограничения. Министърът на туризма на Турция Мехмет Ерсой съобщи, че незабавно ще бъде направена стратегия за кредитна помощ на локалния бизнес, обиден от банкрута на туристическа компания „ Томас Кук”. В изработването ѝ ще вземат участие министерствата за културата и туризма и на финансите.

По данни на локалните управляващи, сега в Турция се намират 21 033 клиенти на „ Томас Кук”.

Министър Ерсой заяви, че в границите на държавната стратегия за помощ ще бъдат деблокирани към 50 милиона евро, с цел да бъдат репатрирани блокираните в страната туристи.

В случай, че немските, съветските и скандинавските филиали на „ Томас Кук” разгласят фалит, броят на засегнатите туристи ще доближи 80 000.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР