България Зафиров: Само БСП вдига резултата си от предишните избори

...
България Зафиров: Само БСП вдига резултата си от предишните избори
Коментари Харесай

Зафиров: Само БСП вдига резултата си от предишните избори

България Зафиров: Само Българска социалистическа партия подвига резултата си от предходните избори Според Атанас Зафиров би трябвало да се стартира разбор по какъв начин са се справили организациите по места и да се види трябват ли нови ръководители  Виолета Русенова 28 май 2019, 11:39 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Зафиров: Само Българска социалистическа партия подвига резултата си от предходните избори
Зафиров: Само Българска социалистическа партия подвига резултата си от предходните избори
 Спор за паркиране - футболист хвърлял пари и потеглил със скоби
Спор за паркиране - футболист хвърлял пари и потеглил със скоби
 Фамилия би кмет и служители на реда поради забележка
Фамилия би кмет и служители на реда поради забележка
 Спецпрокуратурата влезе в кметството в Божурище
Спецпрокуратурата влезе в кметството в Божурище
 Столична община с последна инспекция на „ Графа ”
Столична община с последна инспекция на „ Графа ”
 Лятото идва за малко, по кое време ще има стихии и градушки
Лятото идва за малко, по кое време ще има стихии и градушки
 За падналия аероплан край Ихтиман: Пилотска неточност
За падналия аероплан край Ихтиман: Пилотска неточност
 Борисов: При целия този
Борисов: При целия този " хейт " ми е драго, че бихме

„ Учудващо е, че още 5% от през вчерашния ден от 12 часа на обяд не са преброени. А при тези дребни разлики – Българска социалистическа партия изостава с 6-6,5%. Може да се окаже, че тази разлика е още по-малка. На фона на това, че Българска социалистическа партия е единствената партия, която подвигна резултата от предходните избори”. Това съобщи Атанас Зафиров, член на ИБ на Българска социалистическа партия пред „ Здравей, България” по NOVA.

Данните са към 12 часа през вчерашния ден при 95,20% обработени протоколи и са 30,94 на 100 за ГЕРБ и 24,4 на 100 за Българска социалистическа партия.

„ Имаше огромни упования от тази акция. Нормално е да се сложи въпросът за отговорността. Оставката е самостоятелен акт. А когато има загуба, би трябвало да има и отговорност. Трябва всеки да понесе своята отговорност. Затова предлагаме да се стартира от долу нагоре – от главната партийна организация и да се стигне до ръководителя на партията”, съобщи още Зафиров за думите на Корнелия Нинова, че ще започва процедура по желание на нов ръководител.

Той изясни, че на пленума на националния съвет на партията през днешния ден ще бъде препоръчано да започва развой на конференции, на които да се направи разбор, да се реши къде по какъв начин се е справила левицата.

„ Председателят на партията предложи да влезем в процедура за избор на нов ръководител. Това би трябвало да го тълкуваме като предпочитание всеки един в партията да препотвърди своята легитимност”, съобщи Зафиров.

За да бъде определен ръководителят, ние се нуждаем от правила. Тези правила са написани в устава, че би трябвало да бъдат признати на Национален съвет. Днес ние тъкмо това ще предложим – да започва такава процедура за правене на такива правила. Надявам се септември да имаме избор на нов председател”, изясни Зафиров.

Според него не е проблем, че точно тогава ще има акция за локалния избор.

Относно конференциите в страната, Зафиров изясни, че точката с избор на нови управления не е наложителна и в случай че конференцията реши, че няма потребност от ново управление, то няма да бъде сменяно.

„ Аз считам, че ръководителят на партията се оправя добре и няма потребност да бъде сменян”, разяснява още Зафиров.

Относно гражданската квота, Зафиров счита, че тя е съдействала значително за резултатите.

Той разяснява, че изборите са дали „ червен картон на управлението” поради ниската изборна интензивност, а на всички политици би трябвало да им светне „ алената лампа”.

Зафиров съобщи, че не приема упрека, че резултатите на Българска социалистическа партия се дължат на излизането на левицата от Народното събрание.

Относно това имал ли е роля президентът Румен Радев, Зафиров съобщи, че той не трябва да бъде причисляван към която и да е партия.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР