България заема срамното второ място в Европа (след Румъния) по

...
България заема срамното второ място в Европа (след Румъния) по
Коментари Харесай

Защо е необходима профилактика за рак на маточната шийка?

България заема срамното второ място в Европа (след Румъния) по периодичност на рак на маточната шийка. Вероятно това се дължи на неналичието на скринингови стратегии и нередовното профилактично проучване.

Ракът на маточната шийка може да се види доста рано, преди промените да са станали рак. Има лабораторни проучвания, които могат да покажат, че клетките са почнали да се трансформират и се постанова по-стриктно наблюдаване или лекуване. Прилагат се дребни хирургични интервенции, които отстраняват променените кафези и по този начин стопират заболяването.

Обикновено този вид рак се провокира от варианти на човешкия папилома вирус, съкращаван като ЧПВ, само че по-известен е с британското название – Human Papilloma Virus или HPV.

Инфектирането става посредством полов контакт. Другите способи на заразяване не са потвърдени, само че с оглед запазването на обществения мир, се одобряват като вероятни.

Тъй като вирусът е постоянно срещан измежду хората, вероятността от заразяване е огромна, даже и при двойки, които рядко сменят сътрудниците си.

За развиването на рак, не обвинявайте само секса! Само зараза с вируса не е задоволителна за развиването на злокачествено заболяване. В множеството случаи имунната система на дамата съумява да предотврати развиването на затруднения и убива вируса.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР