България заема място в Топ 5 по брой спечелени медали

...
България заема място в Топ 5 по брой спечелени медали
Коментари Харесай

България в Топ 5 по медали от Европейското по бокс в Будва

България заема място в Топ 5 по брой извоювани медали от Европейското състезание по бокс за дами в Будва, Черна гора. Това демонстрира равносметката след изиграването на всички четвъртфинални срещи от шампионата.

Четири наши представителки доближиха до полуфиналната фаза, което им подсигурява най-малко бронзови оценки на шампионата. Резултатът в действителност е впечатляващ, на фона на обстоятелството, че България имаше общо 6 участнички от 12 категории. По този индикатор страната ни се подрежда директно зад Ирландия (7 медалистки), Украйна (6) и Италия (5). Така България заема четвърто място в класирането по общо извоювани медали в Будва.

Полуфиналите ще се проведат в петък, като сесията стартира от 15 часа. Тя ще бъде открита с дуела на Севда Асенова (48 кг) и Шанън Суийни (Ирландия). В трети мач от програмата Венелина Поптолева (52 кг) ще се изправи против Ема Йокиахо (Финландия), а в шестия дуел от листата Светлана Каменова (57 кг) ще боксира с Олга Пападату (Гърция).

Последна от нашите девойки на кръга ще се качи Станимира Петрова (54 кг). Тя ще взе участие във вечерната сесия, която започва от 18:30 часа. Мачът на международната и трикратна европейска шампионка с Анастасия Ковалчук (Украйна) е плануван като четвърти в програмата.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР