България заема 44-то място сред 193 държави според Индекса за

...
България заема 44-то място сред 193 държави според Индекса за
Коментари Харесай

България зае 44-то място според Индекса за развитие на електронното правителство в доклад на ООН

България заема 44-то място измежду 193 страни съгласно Индекса за развиване на електронното държавно управление (EGDI) в отчет на Организацията на обединените народи (ООН), оповестява Държавната организация за електронно ръководство /ДАЕУ/.

За първи път страната ни влиза в категорията доста висока степен на развиване на електронното ръководство, дружно със страните от европейската районна група Чехия, Словакия, Латвия, Хърватия, Унгария и Румъния.

Според данните в отчета на Организация на обединените нации България, дружно с останалите в тази категория страни, показва поредност и прогрес в създаването на стратегически документи в региона на електронното ръководство и в координацията и даването на електронни услуги, написа в известието.

Страната ни бележи чувствителен прогрес и при Индекса за е-участие като се повишава в класацията с цели 12 позиции и от 35 - то място доближава 23 - то място измежду 193 страни. Данните ясно демонстрират, че държавното управление взема поради мненията и запитванията на жителите, предоставени чрез интернет, повече от преди, регистрират в ДАЕУ.

Проучването и измерването на развиването на електронното държавно управление се организира от Департамента по стопански и обществени въпроси на Организация на обединените нации. Първото му издание е от 2003 година От 2008 година излиза един път на две години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР