България, заедно с други пет държави, не е проявила интерес

...
България, заедно с други пет държави, не е проявила интерес
Коментари Харесай

България не поискала маски от ЕС заради тромава процедура

България, дружно с други пет страни, не е показала интерес към доставянето на медицински маски и защитно облекло по публичната поръчка на Европейския съюз. Това стана ясно от брифинг на Европейската комисия, оповестява " Свободна Европа ".

Говорител на комисията осведоми, че е завършило набирането на предложения за доставка на медицински маски и защитно облекло и сега те се правят оценка, преди да се пристъпи към сключване на договорите за доставка. Европейския съюз направи обща социална поръчка от името на 20 страни. В нея не са показали интерес да вземат участие България, Дания, Франция, Финландия, Литва и Португалия.

Решението за публичната поръчка беше взето, откакто здравните министри в Европейски Съюз бяха свикани на два пъти, с цел да разискват потребностите си за справяне с епидемията. По време на тези срещи се реши, че дружно страните могат да поръчат по-големи количества защитно облекло, както и да получат по-изгодни предложения. Самата поръчка беше оповестена от Европейската комисия в края на февруари след съвещания за потребностите от оборудването със страните членки, изясни неин представител.

Премиерът Бойко Борисов още преди няколко дни разгласи, че България не е показала интерес към публичната поръчка. " Процедурата ще трае най-малко месец, а до тогава...? ", разяснява на изключително заседание на Министерски съвет, свикано поради рецесията с COVID-19 Борисов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР