България зае престижното 11-о място в класирането по медали на

...
България зае престижното 11-о място в класирането по медали на
Коментари Харесай

България е на 11-о място на Световното първенство по бокс

България зае влиятелното 11-о място в класирането по медали на Световното състезание по бокс за юноши и девойки, което се организира в Ереван, Армения. Това оповестиха от родната ни федерация. 

Общо 51 страни взеха присъединяване, като родните гении се поздравиха с две оценки. Ангел Димитров завоюва сребърен орден в категория до 50 кг, а Янко Илиев взе бронз при 52-килограмовите.

Така националите ни, водени от олимпийските първенци Петър Лесов и Стойка Кръстева, пробиха в Топ 15 на подреждането. Те разделят 11-ата позиция с Беларус и Германия . На първо място е Русия с 16 оценки (7-2-7). Втори са домакините от Армения с 10 медала (4-5-1), а трети са представителите на Узбекистан (4-3-4).

Ето какво споделиха и медалистите ни преди да се приберат в България.

Ангел Димитров:

„ Щастлив съм, че взех сребърен орден на Световното състезание в Армения. Искам да благодаря на Българска федерация по бокс, на президента Красимир Инински, на треньорите от националния тим и на моите персонални треньори Борислав Георгиев, Стойка Кръстева, Петър Илиев, Стоимен Димитров и Роман Цветков. “

Янко Илиев:

„ Щастлив съм, че завоювах бронзов орден от Световното състезание по бокс за юноши в Армения. Благодаря на Българска федерация по бокс, президента Красимир Инински и моите треньори Стойка Кръстева, Борислав Георгиев, Роман Цветков, Петър Илиев и Стоимен Димитров. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР