България задължително трябва да развива своята ядрена енергетика. Но за

...
България задължително трябва да развива своята ядрена енергетика. Но за
Коментари Харесай

Радев: Явно АЕЦ-ът ще се изгражда като магистралите – на тъмно

„ България наложително би трябвало да развива своята нуклеарна енергетика. Но с цел да бъде този развой резистентен, ефикасен и сполучлив, би трябвало да се проучат и съпоставят всички вероятни разновидности по редица значими параметри – локация, лицензи, сигурност, време и средства за създаване. Това не се случва. Явно АЕЦ-ът ще се построява като автомагистралите – на мрачно ”. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти.

Според него, в случай че се отстрани дерогацията на вноса на съветски нефт, имало риск от недостиг и покачване на цените.

„ Не видяхме плановете, както не видяхме и аргументирани планове и модели за Закона за енергетиката ”, сподели Румен Радев.

Той попита по какъв начин назначеното от него служебно държавно управление съумяло да убеди „ Лукойл ” да записва своята икономическа активност в България, да внесе предплатено 180 млн.лв. корпоративен налог и да се понижат цените от 3,50 лева на 2,40 лева, а сегашните ръководещи не могат.

„ В несекващите кавги за въздействие, пари, постове, ръководещите не помнят най-важното, че носят отговорност на първо място за сигурността и благосъстоянието на хората. Националната сигурност изисква ръководството да гледа оттатък постовете, оттатък своите ползи и мандати и да върне фокуса си върху проблемите на обществото ”, сподели още Радев.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР