България за първи път ще има достъп до европейско финансиране

...
Коментари Харесай

България ще има достъп до финансиране чрез нова европейска програма

България за първи път ще има достъп до европейско финансиране за осъществяване на взаимни планове дружно с 67 района на Средиземно море по новата Програма за транснационално съдействие " ИНТЕРРЕГ Средиземно море " 2021-2027 година (Програма Евро МЕД 2021-2027).
Кой може да кандидатства?
Програмата включва най-много крайбрежните райони и острови в 10 страни на Европейски Съюз. България дружно с Хърватия, Кипър, Гърция, Италия, Малта и Словения ще могат да извършват планове на цялата си територия. Достъп до финансиране имат и 11 района от Испания, 5 от Франция, 3 от Португалия, както и страните - кандидат-членки на Европейски Съюз: Република Северна Македония, Босна и Херцеговина, Черна гора и Албания.

Основните целеви групи, които ще имат достъп до финансиране, са локални, районни и национални управляващи, дребни и междинни предприятия и стопански оператори, организации в поддръжка на бизнеса, университети и проучвателен центрове и гражданско общество.
Какви планове са възможни за финансиране?
Основната цел на програмата е да способства за прехода към климатично неутрално общество, битка против въздействието на изменението на климата върху средиземноморските запаси, като в същото време подсигурява резистентен напредък и богатство.

Ключов приоритет е и бранш туризъм заради икономическата му значителност за районите в зоната на съдействие и последствията от социално-икономическата рецесия в резултат на COVID-19, която засегна изключително бранша през 2020 година и 2021 година
В програмата са заложени три съществени целта: - Приоритет 1 - П о-интелигентно Средиземноморие , който цели да укрепи публичната ангажираност и да усили потенциала за нововъведения на обществените управляващи и частните субекти за използване на решения за устойчива и по-екологична стопанска система посредством консолидиране на конкурентна иновационна екосистема.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР