България все още не е държава свободна от чумата по

...
България все още не е държава свободна от чумата по
Коментари Харесай

Танева: България все още не е „свободна” от чумата, Вигенин я обвини, че върви по стъпките на Порожанов

България към момента не е страна свободна от чумата по дребните преживни животни и все още е вписана във всички регистри на Европейската комисия (ЕК) с този статут. Това съобщи министърът на земеделието Десислава Танева в по време на петъчния парламентарен надзор. Наложени са забрани и ограничавания за вноса на агнешко месо от България в Северна Македония, Турция, Казахстан, Украйна и Руската федерация, регистрира тя.
Окончателният отчет от 16 май 2019 година от Референтната лаборатория на Европейския съюз за чума по дребните преживни животни удостоверява, че през 2018 година и с е имало заболели кози и овце.
 Вигенин към Танева: Избихте всеобщо животни и не доказахте чума, а направихте ли разбор? Вигенин към Танева: Избихте всеобщо животни и не доказахте чума, а направихте ли разбор?
„ Изминаха 2 години откакто държавното управление предприе всеобщо изтребване на овце и кози в Странджа поради хипотетично нахлуване на...
Като най-вероятна причина за болестта пък е посочен незаконния импорт на инфектирани животни от Турция . Танева бе безапелационна, че здравните управляващи са приложили всички наложителни ограничения, изисквани от националното и интернационалното законодателство, за запазване здравето на животните и гарантиране на свободната търговия. Освен това всички решения на Българската организация по сигурност на храните са били регулярно обсъждани в Европейска комисия.
„ По граничните региони на страна се извършва стратегия за защитни ограничения против трансграничните болести по животните през 2019 – 2021 година ”, разясни земеделският министър.
Вървите по стъпките на министър Порожанов, несъмнено отговорите ви ги приготвят едни и същи специалисти, които би трябвало да оправдаят дейностите си “, означи Вигенин, неудовлетворен от отговора на министъра на земеделието, храните и горите.
„. Във всичката литература, която изчетох по въпроса през тези години на никое място не съм срещнал опцията да има слаб вариант на чумата по дребните преживни животни. Обратно – всички познати варианти на вируса са много смъртоносни и мощно заразни “, акцентира заместник-председателят на Народно събрание.
 Нинова: Искаме отговорност за избитите животни в Странджа Нинова: Искаме отговорност за избитите животни в Странджа
В предаването " Актуално " по БСТВ водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че е получила стенограмата от Председателския съвет в Народното...
„ На процедура вирус не е открит, тъй като другояче подобен вариант щеше да бъде изолиран. Това, което беше открито, освен в община Болярово, само че по стада в областите Бургас, Хасково и Ямбол, е евентуално потреблението на ваксина, която не е отговаряла на условията.
Поради тази причина, “, сподели още Кристиан Вигенин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР