България все още има шанс да бъде приета в Шенген

...
България все още има шанс да бъде приета в Шенген
Коментари Харесай

Все още има шанс за Шенген смятат български евродепутати

България към момента има късмет да бъде призната в Шенген до края на годината. Необходими са, обаче, старания от страна на всички политически сили в страната. Около това мнение се сплотиха в ефира на евродепутатите от Прогресивния алианс на социалистие и демократите/БСП - Петър Витанов и от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков.

Според Андрей Новаков от ЕНП/ГЕРБ повода към момента да не сме в Шенген, е желанието на нидерланския министър председател Марк Рюте да остане на власт още един мандат, отказвайки да се опълчи на екстремистките партии в своята страна. Той прикани да се спре с мненията, че не сме подготвени за Шенген, тъй като, съгласно него, това не дава отговор на действителността, а пречи на напъните за присъединението ни.

" Трябва да се обединим всички политици към една централна задача, към 1-2 идеала и като го осъществим, тъй като това рано или късно ще се случи, всеки един българин, тъй като е бил съпричастен, да се почувства малко по-горд. Накрая ще стартираме да симпатизираме на нидерландците за това, че са ни споделили да не влезем в Шенген. Така че ние, вътре, би трябвало да си напишем домашното. Всички ние, политиците, да кажем, че това е народен блян и всички би трябвало да работим за това. През годините за тази цел да съдействали доста хора, в това число Бойко Борисов и Корнелия Нинова ", съобщи Новаков от ЕНП/ГЕРБ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР