България все още има работа по плана за възстановяване, преди

...
България все още има работа по плана за възстановяване, преди
Коментари Харесай

Зам.-председател на ЕК: България може да въведе еврото през 2024 г.

 България към момента има работа по проекта за възобновяване, преди да го показа в Брюксел, съобщи пред БНР заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис.

Той уточни, че въвеждането на еврото е изцяло реалистично през 2024 година, само че страната ни би трябвало да има постоянни финанси и да е изпълнила всички поети задължения.

Докато най-големите стопански системи в света форсират растежа си, в Европа стопанската система към момента буксува. Редица огромни страни са изправени пред дългова рецесия, а и към момента страните членки не могат да разчитат на парите по Плана за възобновяване и резистентност.

Въпреки това заместник-председателят на Европейската комисия и еврокомисар по въпросите на търговията Валдис Домбровскис е оптимист, че Европа е на прав път. В особено изявление за " Хоризонт “ еврокомисарят предизвести, че страната ни има още работа по проекта за възобновяване, който би трябвало да показа пред Брюксел, с цел да получи по този начин значимите средства: 

" По проекта за възобновяване и резистентност би трябвало да кажа, че Европейската комисия работи в тясно съдействие с българските управляващи за подготовката на националния документ. България може да получи по проекта доста съществено финансиране. Говорим за 10,4 милиарда евро. От тази сума грантове са шест милиарда и 300 милиона евро. Ние обаче би трябвало да сме сигурни, че тези средства ще бъдат вложени по метод, по който ще обезпечат стабилно и продължително икономическо възобновяване.

Този развой към този момент е в ход. Решение на българските управляващи е по кое време проектът за възобновяване ще бъде предаден на Европейската комисия за утвърждение. Със сигурност има още работа по документа, изключително в частта за реализиране на зелените цели. Социалното включване също е въпрос, по който би трябвало да бъде реализиран прогрес. Дали проектът ще бъде усъвършенстван и предаден в този момент или от новото държавно управление е въпрос към българските управляващи ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР