„България води война против Македония, която не може да е

...
„България води война против Македония, която не може да е
Коментари Харесай

Скопски дипломат брутално: България не трябва да празнува 3 март и да се прави на велика държава

„ България води война срещу Македония, която не може да е „ по-студена “. Заедно с цялата „ интелигенция “, висшето управление на страната е мобилизирано с единствената цел – да потвърдят, че сме непросветени „ българи “.

Наясно са, че или в този момент ще съумеят да го реализиран, или всичките им скрити исторически замисли за македонците ще се изпарят “, написа за днешния брой на „ Нова Македония “ македонският и югославски посланик от кариерата Ристо Никовски.

 Резултат с изображение за Ристо Никовски

Материалът е показан от Агенция „ Фокус” без редакторска интервенция.

Капитулантският контракт, който подписахме им дава право да потвърждават недоказуемото

и би трябвало да се признае, че е обвързване на политиците да употребяват такива благоприятни условия. Точно по този начин се отнася София. Те упорстват с всички сили да си присвоят основен дял от нашата история с единствената цел да ни убедят в нашия български генезис.

Министерство на външните работи изрично за Северна Македония: България няма да направи никакъв компромис!

Символът на всичко това е, несъмнено, личността на Гоце Делчев. Според тяхната идеология, той е огромен „ българин “, който се е борил за Македония, но като за втора българска страна.

Делчев няма други исторически заслуги за България, Ако, въпреки всичко, има, тогава и ние би трябвало да покажем схващане.

Едва ли има по-голямо оскърбление от това да приемеш да преговаряш за историята си със прилежащите страни. Точно това прави нашата Македония и в този момент не би трябвало да се чудим какво се случва.

С подписването на асиметричните контракти с България и Гърция, Македония се сложи в подвластна позиция, като последствията от това могат да се окажат съдбоносни за оцеляването на македонския народ.

Президентът на Северна Македония се усети, че Европейски Съюз няма да го огрее без България

Нашите некадърни политици ни уверяваха, че с тези контракти са решени проблемите с тези страни и те стават наши другари, което беше невиждана неистина и жестока операция. Истината е, че тези вековни проблеми бяха единствено отворени и оставени на масата за бъдещата ни екзекуция.

С договорите не беше решено безусловно нищо в наша изгода.

Сега се убеждаваме, че

експанзията против Македония и от страна на Атина, само че изключително от София, в никакъв случай не е била по-ясно изразена и по-опасна .

И двете са с откровени планове да нанесат съдбовен удар на македонската национална еднаквост. Смятат, че е пристигнал моментът за окончателното затваряне на „ македонския въпрос “.

Впрочем, София намерено ни съобщи, че Македония може да влезе в Съюза, само че не и македонизма и по-точно – македонците. И до момента в който се случва всичко това, нашите умно мълчат.

Юлиан Ангелов съкруши Северна Македония: Гоце Делчев и цар Самуил са българи по родословие

А в случай че се обадят, хвърлят реплики в смисъл, че Делчев в действителност се е заявил като българин, само че се борил за Македония! Демек, водата ври на 100 градуса, само че по тази причина пък правият ъгъл е 90. Така някак си беше шегата за този, който твърдял, че водата ври на 90 градуса.

Историческите комисии и с България, и с Гърция са факт и заплахата от пагубни последствия от тяхната работа е напълно действителна за нас.

Ако бяхме естествена страна с виновни политици, в този момент най-малко щяха да се задействат всички налични благоприятни условия, с цел да се помогне на нашите комисии да спасят каквото може.

За страдание, това е разкол за политиците, които, като носители на капитулацията, в този момент нямат очи да се борят за нашите ползи, които към този момент предадоха за нищо.

Всъщност, въпросът е дали Академията, Институтът за национална история и сходните институции са получили разпореждане от политиците да не ни пазят?

Колко ли единствено „ учени “ взимат заплата в института, а не сме чули нищо за техните „ значими “ открития за нашата история.

Сега, вместо ежедневно да излизат с обстоятелства и причини и за Гоце, и за всички други наши дейци (които неизбежно ще дойдат на ред в София), или да дават рекомендации и оферти какво би трябвало да се оспорва – всички мълчат.

Ако въпреки всичко вършат нещо, обществеността би трябвало да знае, тъй като е извънредно сензитивна.

Или, както и на всички места, и там огромна част са нечии деца, родственици, съседи...? Академията пък към този момент се потвърди като безполезна за държавните и националните въпроси.

Тук ще се опитаме да уточняваме

една слаба точка на българската страна, която може да се употребява като мотив за наша самодейност .

От 1990 година България чества 3 март като народен празник.

Това е денят, когато през 1878 година е подписан предварителният Санстефански кротичък контракт сред Русия и Османската империя, която е изгубила войната от 1877/1878 година

Този контракт се назовава прелиминарен, тъй като в никакъв случай не влиза в действие и е ревизиран след единствено три месеца, на 13 юни през същата 1878 година на Берлинския конгрес.

Според съветските замисли, в Сан Стефано е основана Велика България, която обгръща съвсем цялата Македония, елементи от Сърбия (Пирот, Враня...), от Гърция (Северна Тракия и елементи от Източна Тракия) и Албания (Корча...).

Според контракта от Сан Стефано, България има над 170 хиляди квадратни километра територия, до момента в който през днешния ден тя е към 110 хиляди

Русия основава Велика България като васална страна, което беше срещу ползите на западните сили, които не одобриха контракта.

Русия беше принудена да направи проверка на съглашението и по-късно приложи контрактуваното в Берлин. И албанците бяха недоволни от Санстефанския контракт и като разследване от него образуваха Призренската лига, чиято цел е Велика Албания.

Много години преди 1990 година София празнуваше 3 март като ден на освобождението, което също по този начин е противоречиво в доста връзки.

Изборът на София да чества 3 март като народен празник на страната е надълбоко провокативен за всички прилежащи страни, изключително за Македония .

Това намерено символизира техните иредентистки аспирации към елементи от някои страни. Няма никакво съображение, или опрощение, нещо, което е било авансово и изобщо не е влезнало в действие, да бъде употребявано за народен празник от София.

Благодарение на „ гръмогласността “ на София, която несъмнено е другарска, най-малко знаем, че са се запънали към Делчев.

За комисиите с Гърция, обаче, с изключение на няколко вести от Атина, както нормално неподходящи за Македония, нашата общност няма никаква концепция какво работят и какви са безпринципните отстъпки, направени от наша страна.

Интересното е, че и Атина (индиректно, свързвайки ни с Албания), и София ни се заканват и с обсада на датата за договаряния за участие в Европейски Съюз, до момента в който и двете с неспокойствие чакат да я получим, тъй като посредством тях ще могат да изстискат и дребното, което ни остана от македонската национална еднаквост.

Един от главните уроци в дипломацията е, че връзките със съседите са и най-важните, и най-трудните.

Почти на всички места е по този начин, освен на Балканите. През вековете сме споделяли историческата орис със съседите, в положително и неприятно, във войни и съдействие. Най-често събитията на Балканите са били дирижирани от други сили, които са имали лични ползи и за тази цел са изправяли една против друга страните от района.

Окупаторите и границите са се променяли, даже са се разменяли популации, народите са се смесвали по разнообразни способи и всичко това е оставило дълбоки следи и последствия, които е обикновено да рефлектират още дълги години.

Тези наследства постоянно са огромен товар, а решения се намират доста мъчно. Така е и на Балканите, и в Далечния Изток, по този начин е в цяла Азия, Африка и Латинска Америка.

В момента, да вземем за пример, има шест, седем гранични разногласието сред Съединени американски щати и Канада, за които не се приказва доста.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР