България води разговори с Европейската комисия за допълнителна финасова помощ

...
България води разговори с Европейската комисия за допълнителна финасова помощ
Коментари Харесай

ЕС: Повече пари за Афганистан, за да няма нова мигрантска вълна

България води диалози с Европейската комисия за спомагателна финасова помощ поради нараствания миграционен напън към страната ни през последните месеци. Това заяви заместник-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов. Той взе участие в изключителната среща на министрите на вътрешните работи от Евросъюза в Брюксел.

На съвещанието беше решено Европейският съюз да усили финансовата поддръжка за народа на Афганистан. Брюксел се надява да предотврати нова мигрантска вълна посредством повече средства за най-уязвимите групи афганистанци, както и за прилежащите на Афганистан страни.

Трябва да се работи и за това обстановката в Афганистан да не докара до нови терористични офанзиви в Европа.

На срещата стана ясно, че част от страните не желаят да одобряват бежанци от Афганистан. Вътрешните министри дадоха обещание и спомагателна поддръжка от " Фронтекс " за страните с външни граници на Европейски Съюз като България.

" Никой не може да направи прогноза какво ще се случи в Афганистан, тъй като нещата се пременят всеки ден и час. Важно е да забележим какво да създадем, с цел да избегнем филантропична рецесия, тъй като единствено по този начин ще предотвратим мигрантска вълна. Затова би трябвало да продължим да поддържаме популацията на Афганистан ", сподели Илва Йохансон, еврокомисар по вътрешните работи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР