България води класацията за най-надеждни работодатели. Тя е на върха

...
България води класацията за най-надеждни работодатели. Тя е на върха
Коментари Харесай

България води класацията за най-надеждни работодатели

„ България води класацията за най-надеждни работодатели. Тя е на върха на листата и доста страни я взимат за образец “, сподели изпълнителният шеф на Европейския орган по труда Космин Боянджиу.

Той описа и каква ревизия е правена в Белгия с български инспектори.

„ Там на място като проверявахме, българите бяха доста по-отворени и поради това желая повече такива неща да се вършат. Просто да се каже на хората, че има кой да ги отбрани, даже когато са отвън границите на България в Европейския съюз “, добави той.

Боянджиу съобщи, че дефицит на работна ръка има на всички места и да не си откри човек сигурна работа, с осигуровки и съгласно квалификациите си, няма по какъв начин.

Той призна, че към момента го има модерното иго, само че понижава. Най-рискови групи за трафик на хора са строителите, тези, които се занимават със селскостопанска активност и месообработка, добави Боянджиу.

„ Правихме акция на границата сред Холандия и Германия и установихме съществено нарушаване при служащи в касапница. Те работят в Холандия, а живеят в Германия. Бяха обаче в безчовечен условия. Затова наложихме санкция на компанията. Веднага бяха преместени в общежития, както и би трябвало “, изясни още изпълнителният шеф на Европейския орган по труда.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР