България води две външни политики - едната на Кирил Петков

...
България води две външни политики - едната на Кирил Петков
Коментари Харесай

Министър Генчовска: България води две външни политики


" България води две външни политики - едната на Кирил Петков и неговите съветници и другата е на Министерството на външните работи. Това е декларирала външната министърка по време на чуването си в Народното събрание за Република Северна Македония, обявиха депутати. Заседанието се организира при закрити врата.

Пред публицисти посланик номер едно не отхвърли тези клюки, само че акцентира, че депутатите, които са изнесли тази информация от закритото съвещание, би трябвало да носят отговорност.

" Имаме разлики ", призна външният министър запитана има ли противоречие сред нея и вижданията на съветниците на премиера, оповестява „ Епицентър ".

" В България има единствено едно Външно министерство според конституцията, законите на страната. Формално няма по какъв начин някой различен да организира външната политика ", декларирала още Генчовска.

На различен въпрос в действителност ли е коментирала пред депутатите, че получава новините за външната ни политика, водена от държавното управление, от РСМ, тя споделя: " Новините не ги получаваме от Скопие, а от диалози с наши сътрудници. Тоест, това не са вести, а позиции, които се разграничават от националната ни позиция. От диалози с Въшното министерство на РСМ или от диалози с нашите европейски сътрудници ", разкрива външният министър.

Генчовска още веднъж настоя и, че не е правила никакви сделки с немската си колежка Аналена Бербок - България да пусне Северна Македония на договаряния за Европейски Съюз до юни. Срещата в понеделник била поискала Бербок, с цел да види по какъв начин върви напредъкът с РСМ.

" Никога не съм казвала, че министър председателят е изразил различна позиция. Казвам ви какво слушам в границите на формалните срещи ", прецизирала Генчовска.

Външно не приказва за периоди. Очевидно има упоритости до края на френското председателство, подчертава Генчовска.

На въпрос на премиера ли са тези упоритости, тя сподели: " На неговия екип, който го поучава по външнополитическите въпроси ".

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР