България влиза в топ три на класация на страните от

...
България влиза в топ три на класация на страните от
Коментари Харесай

В Топ 3 в Евросъюза сме по жени на ръководни длъжности

България влиза в топ три на ранглиста на страните от Европейски Съюз за максимален дял на мениджърите дами. У нас 42% от управителните длъжности в бизнеса са заети от дами, оповестиха от европейската статистическа работа. Повече шефове дами има единствено в Латвия и Полша, където те имат дял надлежно от 45% и 44%, прецизира.
България си поделя третото място в класацията с Унгария, Словения и Швеция, където дамите също са 42% от управителните мениджъри. Средното равнище на дамите мениджъри в страните от Европейски Съюз е 34%, а у нас дамите на управителни позиции са много повече.
 Европейска комисия готви ограничения за обезпечаване на равно възнаграждение за мъже и дами Европейска комисия готви ограничения за обезпечаване на равно възнаграждение за мъже и дами
Европейската комисия излезе с предложение за прозрачността в заплащането. То има за цел да подсигурява, че дамите и мъжете в Европейски Съюз ще получа...
Същевременно близо половината - 46%, от работещите хора в Европейски Съюз са дами. Най-малка опция да се повдигнат в кариерата имат дамите в Хърватия, където единствено 24% от мениджърите са от нежния пол. На идващите места са Нидерландия и Кипър, където дамите са надлежно 26% и 27% от мениджърите.
През последните години дамите влизат все по-често в управлението на фирмите. В началото на 2002 година, след като в Евростат наблюдават тези данни, делът на дамите на управителни постове е бил малко под 30%. Между мъжете и дамите има разлика освен в изкачването им до управителни постове, само че и във връзка с това какъв дял от тях работят. Заетостта при дамите на възраст 20-64 година в страните от Европейски Съюз е приблизително 66,6%, а на мъжете е много по-голяма - 78,3%, демонстрират данните на Евростат. Оказва се, че дамите по-често се грижат за семейството вместо да вървят на работа. Но колкото по-образовани са, толкоз по-малка разлика има сред заетостта на мъжете и дамите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР