България високо цени позитивния диалог между Република Корея (Южна Корея)

...
България високо цени позитивния диалог между Република Корея (Южна Корея)
Коментари Харесай

България цени усилията за укрепване на мира на Корейския полуостров

България високо цени позитивния разговор сред Република Корея (Южна Корея) и Корейската народно-демократична република (КНДР) и напъните на двете страни за доближаване и подсилване на мира на Корейския полуостров. Това съобщи президентът Румен Радев преди работна среща с посланици от страни от Азия в България. По думите на президента принос за подобряването на връзките на полуострова имат и двете страни.

 Премиерът на Южна Корея желае приятелство и бира от България
Премиерът на Южна Корея желае приятелство и бира от България

Задълбочаването на икономическите ни връзки измежду обсъжданите тематики

" Току-що направихме фотография, на която сме дружно с посланиците на Република Корея и Корейската народно-демократична република, която съгласно мен има исторически символизъм ", съобщи още Румен Радев и добави, че интернационалната общественост би трябвало да поддържа разговора за развиването на другарски връзки сред двете страни.

Радев поздрави КНДР за отличната организация на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг и за триумфа им да употребяват този мотив като " мощен политически инструмент " за насърчаването на разговора сред братските нации.

Президентът уточни и че прави оценка високо резултатите от визитата на министър-председателя на южна Корея Ли Нак-Йон , който беше у нас през есента на 2017 година.
" Имахме доста ползотворни диалози за развиване на двустранното партньорство в доста сфери - промишленост, вложения, търговия, осведомителни технологии, автомобилостроене, туризъм, просвета и обучение и би трябвало да работим за реализирането на този капацитет ", уточни Радев. Той възобнови поканата си към своя сътрудник президента на Република Корея Мун Дже-ин да посети страната ни.

 Северна Корея към момента не е дала формален отговор за срещата с Тръмп
Северна Корея към момента не е дала формален отговор за срещата с Тръмп

Нито сме виждали, нито сме получавали формален отговор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР