България винаги се е отнасяла с известна доза пренебрежение към

...
България винаги се е отнасяла с известна доза пренебрежение към
Коментари Харесай

Адвокат говори за пренебрежението на България относно интелектуалната собственост

 България постоянно се е отнасяла с известна доза неуважение към европейските регулации, засягащи отбраната на интелектуалната благосъстоятелност. Поради тази причина нашата страна е сред 23 страни членки, върху които ще бъде наложена солидна санкция заради невъвеждането на Директивата за разпространяване на аудиовизуалното наличие на Европейска комисия. Това разяснява пловдивчанинът Атанас Костов, юрист по интернет право, в рубриката пред.

" Въпреки неглижирането от страна на България към 30% от приходите на Европейски Съюз и на страните членки идват точно от интелектуална благосъстоятелност. За разлика от нашата страна обаче, повечето страни в Европейски Съюз са високотехнологични и по тази причина е изцяло разумно тези нарушавания да подлежат на наказания, чийто размер ще бъде подобен на нарушаванията по регламентите за чистотата на въздуха. "

Визирайки практиката си, юрист Костов разяснява, че най-многобройните нарушавания на авторски права у нас могат да бъде сведени до основаването на така наречен " огледални уеб сайтове ", които Комисия за защита на конкуренцията дефинира като демонстрация на нелоялна конкуренция.

" Някой харесва вашия уебсайт и си купува подобен по име домейн, като по-късно копира дизайна на първичния. По този метод в интернет пространството се появяват съвсем два идентични уеб страницата и се основава комплициране на потребителя. "

Гостът уточни като забавен образец за огледални уеб сайтове в Съединени американски щати, въпросът сред певицата Мадона и уеб страницата madonna.com. 

" Madonna.com преди този момент е бил порно уебсайт и певицата започва правосъдно произвеждане против въпросните притежатели на домейна в арбитражния съд в Женева. В последна сметка тя печели спора с аргумента, че има комерсиалната марка " Мадона " доста преди същестуването на домейна ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР